Tina Maze je letos nanizala 6 zaporednih tekem s stopničkami. Foto: Reuters
Tina Maze je letos nanizala 6 zaporednih tekem s stopničkami. Foto: Reuters
Nogometaši Reala
Jubilejno 100. vprašanje je namenjeno nogometni Ligi prvakov. Foto: Reuters
Samir Handanović
Samir Handanović je bil v Serii A nepremagan na 65 tekmah. Foto: EPA
Lasse Kjus in Aksel Lund Svindal
V tokratnem Športnem SOS-u lahko preverite, katere države imajo največ velikih kristalnih globusov. Foto: EPA

Športni SOS se je tokrat ukvarjal z najdaljšim nizom stopničk in zmag na tekmah svetovnega pokala v alpskem smučanju. Še prav poseben je dosežek Vreni Schneider, saj je na vseh osmih tekmah končala na najvišji stopnički, s čimer ima tudi najdaljši niz zmag v svetovnem pokalu tako med ženskami kot med moškimi.

Število vprašanj že doseglo številko 100
Rubrika, ki odgovarja na vaša vprašanja o športu in športni statistiki, med drugim odgovarja tudi na vaše jubilejno 100. vprašanje. Med drugim boste izvedeli, katerih šest smučarjev je osvojilo mali kristalni globus, ne da bi v tej disciplini dosegli vsaj eno zmago.

Med elitnimi vratarji tudi Samir Handanović
Drugi del je posvečen nogometu, tako lahko izveste, kolikokrat do zdaj se je zgodilo, da so v Ligi prvakov v isti skupini igrali le državni prvaki ter vratarji, ki so v zadnjih 15 letih v petih najmočnejših ligah svojo mrežo največkrat ohranili nedotaknjeno. Med 50 imeni se pojavlja tudi slovenski reprezentant Samir Handanović. Vsa imena preverite v Športnem SOS-u.

S svojimi tviti lahko sodelujete tudi vi
Športni SOS vsako sredo odgovarja na vaša vprašanja o športu in športni statistiki, na Twitterju pa vam vsak dan prinaša zanimivosti. Sledi pregled le nekaterih v zadnjem tednu. Tudi tu lahko sodelujete vi, svojemu statističnemu tvitu le dodajte oznako @SportniSOS. Najzanimivejše bomo objavili vsako sredo.