Nogometaši Olimpije so bili prvi, ki so letos v Evropi na tekmah državnega prvenstva zabili 50 golov. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije so bili prvi, ki so letos v Evropi na tekmah državnega prvenstva zabili 50 golov. Foto: www.alesfevzer.com

V večini nogometnih prvenstev v Evropi je bila že odigrana več kot tretjina tekem. Zanimivi razpleti po Evropi so se znašli v središču tokratnega Športnega SOS-a.

Vprašanja o športu, športni zgodovini in statistiki lahko pošljete po elektronski pošti ali Twitterju. Odgovore lahko preverite v arhivu.


650. Bayern in Paris SG sta edina neporažena kluba iz velike petice. Kateri klubi po Evropi so prav tako še brez poraza v državnem prvenstvu?

Klemen Kolar

Večina nogometnih prvenstev v Evropi poteka po urniku jesen - pomlad. Večina prvenstev še ni prišla do polovice sezone. Za zdaj je tako še vedno 9 ekip, ki še vedno ne poznajo grenkobe poraza, kar dve prihajata iz Portugalske, kjer je bilo odigranih do zdaj tudi najmanj krogov.

Vsi klubi so navedeni v spodnji tabeli, razvrščeni so po odstotku osvojenih točk (pregled lahko spreminjate s klikom na imena stolpcev). Na vrhu je Olympiacos, ki je dobil vseh 11 prvenstvenih tekem.

651. Vem, da je nemogoče primerjati lige, a zgolj kot zanimivost: kateri klub je v dosedanjem delu državnih prvenstev zabil največ golov? Olimpija mora biti kar visoko, kajne?
Klemen Kolar

Nogometaši Olimpije so v jesenskem delu prvenstva dosegli 50 zadetkov, s čimer so skupaj s Crveno zvezdo najplodovitejši v Evropi. Spodnja tabela prinaša pregled nekaterih najučinkovitejših klubov ter predstavnikov najučinkovitejših klubov iz petih najkakovostnejših lig.

Če pa upoštevamo še število odigranih tekem, je odgovor APOEL iz Nikozije, ki v ciprskem prvenstvu v povprečju dosega po 3,7 gola na tekmo. Lestvici lahko spreminjate s klikom na kategoriji obeh stolpcev.