Foto:
Foto:
Bojan Prašnikar

Goran Šukalo bo igral, čeprav so nekateri mediji, tudi mi, poročali, da zaradi drugega rumenega kartona ne bo smel nastopiti. Na Maksimirju je prejel šele prvega.
Hrvaški selektor Otto Barić je namesto Ivice Olića, ki zaradi kartonov ne bo smel igrati, v izbrano vrsto poklical Tomislava Šokoto. Nogometaš Benfice ni zbral še nobenega nastopa za "vatrene". Barić načrtuje še nekaj sprememb na igralnih položajih, zaenkrat pa je dejal le, da bo Igorja Tudorja postavil na mesto, kjer bo bolj nevaren za gol.

Barić: Z napadalci nisem zadovoljen
Šokota mora dobiti še dovoljenje kluba. Če ne bo prišel, bo Barić angažiral Ivana Klasnića (Werder). "Kjub temu ima za igro pred obema prednost Zoran Zekić, na njega resno računam," je dejal hrvaški selektor, ki z napadalci na prvi tekmi ni bil zadovoljen: "Še najboljši in najbolj borben je bil Mornar. Olić me je razočaral, medtem ko je Pršo dobro začel, a je potem igral preveč sebično. Načrtoval sem dve špici in eno pol špico, a vsi trije napadalci so se preveč gibali v liniji."
"Svojega ni naredila niti zvezna vrsta. Predvsem Leku se je poznala utrujenost. Nekateri so zelo razočarali in ne bodo več igrali. Slovencem smo v prvem delu dovolili, da držijo žogo, česar ne bi smeli. Žogo so imeli več v posesti kot mi. Gol so nam dali na enak način kot Izraelu dva. V drugem delu je bila naša igra dobra, a še vedno premalo," pravi "Herr" Otto.

Hrvaški selektor pričakuje obrambno igro Slovencev
"Prav drugi polčas mi vendarle daje upanje. Pričakujem, da bodo Slovenci igrali obrambno, a ne klasičnega bunkerja, in strpno igro z obeh strani. Če ne bo zadetka že prej, v zadnjih 30 minutah napovedujem našo popolno ofenzivo," se je na sredo ozrl Barić.

"Šiljak je gotovo slovenski najnevarnejši napadalec. Vsekakor ni slabo, da za Bežigradom ne bo igral, toda prepričan sem, da bodo našli nekoga, ki nas bo mučil. Sreča je, da se v moštvo vračata Robert Kovač in Šimunić, tako da bom lahko Tudorju našel drugo mesto, na katerem bo bolj nevaren za gol," je optimist hrvaški selektor.

Prašnikar pred novinarji danes
Bojan Prašnikar bo načrte predstavil danes, ko bodo naši opravili tudi trening za Bežigradom. V torek, ko bodo "sveti" travnik preizkusili Hrvati, bodo Slovenci trenirali v Šiški.

Kritike hrvaškega časopisja
Zagrebški Vjesnik vidi glavni vzrok za slab izid Hrvatov na prvi tekmi v prevelikem številu (5) obrambnih igralcev. Piše, da bi bila takšna postava logična za igro proti svetovnim prvakom, ne pa za tekmo, v kateri bi bilo treba doseči vsaj minimalno zmago.

Večernji list je izpostavil, da je bila to ena najslabših tekem hrvaške ekipe od leta 1990. Nimamo pravice biti optimisti, upanja pa nam nihče ne sme vzeti, še piše časnik na svoji spletni strani. Pohvalil je slovenske navijače, ki so brez negodovanja sprejemali preglede na meji in niso izzivali neredov.

Barić se je zaradi takšnih in podobnih zapisov znašel v pravi vojni s hrvaškimi novinarji. "Izdali ste Hrvaško," jim je dejal v Čatežu. Sedmi sili zameri, da je v petek brez dovoljenja snemala trening hrvaške reprezentance: "Nimate nobene etike in nam samo škodite. Tako menijo tudi nogometaši." Seveda je mnenje novinarjev, ki se še naprej nemoteno pogovarjajo z igralci, drugačno.

Barić nekatere tudi obtožuje, da se ne spoznajo na nogomet: "Če lahko kdo zapiše, da je Neretljak igral štoperja, se ne spozna na igro. Neretljak je bil bolj ofenziven od slovenskih bočnih igralcev Ačimoviča ter Kariča in če kdo pravi, da je bil štoper, je to smešno."