Foto:
Foto:

Prva nosilka Clijstersova je v polfinalu s 7:6 in 6:0 premagala Francozinjo Mary Pierce, Henin Hardennova pa Rusinjo Eleno Bovino s 6:2 in 6:4.

V finalu turnirja v Taškentu (140.000 dolarjev) bosta igrali tretja nosilka Japonka Saori Obata in Španka Virginia Ruano Pascual.

Finalista moškega turnirja (765.000 evrov) na Dunaju sta prvi in drugi nosilec Švicar Roger Federer in Španec Carlos Moya, v Lyonu (775.000 evrov) pa se bosta za turnirsko zmago spopadla Nemec Rainer Schüttler (prvi nosilec) in nepostavljeni Francoz Arnaud Clement.

Maja Matevžič že dolgo ne ve, kaj je to zmaga
V Zürichu potekajo kvalifikacije za turnir z nagradnim skladom 1,3 milijona dolarjev, ki se začne v ponedeljek. Medtem, ko je Maja Matevžič že na tretjem turnirju zapored izpadla v prvem krogu, sta bili Katarina Srebotnik in Tina Pisnik v prvem in drugem krogu uspešni.

Do glavnega turnirja ju tako loči le še ena zmaga. Pisnikova bo v 3. krogu kvalifikacij igrala s Španko M. Serno, Srebotnikova pa z Italijanko R. Grande.

Udeležbo na turnirju je zaradi poškodbe noge odpovedala lanska finalistka Lindsay Davenport, ki bi morala biti v Švici tretja nosilka.