Foto:
Foto:

Trener Miro Požun je s petimi točkami po prvi polovici ligaškega dela presenečen: "Na Švedsko gremo po zmago, a nam ta ne pomeni toliko kot nam bo tista v zadnjem krogu proti Flensburgu. Mislim, da bo ravno to srečanje odločalo o prvem mestu v skupini, ki se nam zdaj nepričakovano nasmiha."

Čaka nas še ena izredno težka tekma. Počutje v ekipi je fantastično in če bomo pokazali to, kar smo doslej, se bomo veselili tudi po povratku s Švedske." Krožni napadalec Marko Oštir, v Flensburgu je dosegel pet golov, pa je pred novim gostovanjem miren: "Obeta se nam še eno težko srečanje. Švedi so na domačem terenu druga ekipa, a tako kot doslej se bomo dobro pripravili. Vemo, kakšne so njihove slabosti, od kod nam preti nevarnost in to je osnova za dobro pripravo."

Za Celjane je pomembno tudi vprašanje Renata Vugrinca, ki naj bi bil po nekaterih informacijah blizu odhodu v Magdeburg: "Nekaj je bilo o tem objavljenega tudi na spletnih straneh nemškega kluba, uradnega pa o tem nimamo še nič. Selitev vrhunskih igralcev iz kluba v klub je normalna in pomeni v tem in drugih primerih priznanje klubu in igralcem ter je po tej plati pozitivna stvar. Nemški in španski klubi so finančno veliko močnejši od naših in temu se ne moremo izogniti. Skratka, ne gre za tragedijo. Če se bo Vugrinec, ki je trenutno eden naših najboljših igralcev, selil v Bundesligo, bomo zanj in njegove dobre igre navijali, tako kot navijamo in se veselimo uspeha vseh ostalih celjskih igralcev v tujini", je povedal športni direktor kluba Slavko Ivezič.