Foto:
Foto:
Miladin Kozlina

Slovenski prvaki so v 100. nastopu v evropskih tekmovanjih dosegli že 70. zmago, proti Redbergslidsu so v desetih dvobojih slavili že sedmič. Najboljši strelec pri Celjanih je bil Edvard Kokšarov, ki je zadel devetkrat, pri domačih je Joachim Erntsson zadel osemkrat.

Po izenačenem začetku so domači zadeli štirikrat zapored in povedli s 6:3 v 10. minuti. V tem obdobju se je izkazal domači vratar Martin Galia, ki je ustavljal Celjane. Strateg gostov Miro Požun je zahteval minuto odmora, po kateri so Celjani postavili stvari na svoje mesto in v 16. minuti z golom Žikice Milosavljeviča povedli s 7:6. V nadaljevanju so slovenski prvaki ob ponovno odličnem vratarju Dejanu Periču vseskozi vodili za gol ali dva, še večjo prednost pa je preprečil Čeh v švedskih vratih Galia. Polčas se je tako končal z izidom 13:10 v korist pivovarjev, ki bi lahko ob nekoliko bolj zbrani igri v napadu vodili še z večjo razliko.

Drugi polčas so Celjani začeli z dvema zaporednima zadetkoma, ki sta jima prinesla vodstvo s petimi goli razlike (15:10). To prednost so pivovarji držali vse do 49. minute, ko so se Švedi približali na dva zadetka zaostanka (21:23). Požun je znova vzel minuto odmora, v kateri je pomiril svoje igralce in jih pripravil na zadnjih deset minut srečanja. Odmor je bil zadetek v polno, saj so slovenski prvaki s tremi zaporednimi zadetki Matjaža Brumna, Edvarda Kokšarova in Renata Vugrinca ušli na 26:21 in razrešili vse dvome o zmagovalcu. Vratar Perič je srečanje končal z 20 obrambami, Galia pa je zaustavil kar 23 strelov nasprotnikov.

Miro Požun, trener Celja Pivovarne Laško: "Za nas je bila tekma zelo pomembna, saj je bila jubilejna stota na mednarodnem prizorišču, z zmago pa bi si zagotovili uvrstitev v osmino finala, kar je bil tudi naš primarni cilj pred začetkom sezone. Na tej tekmi smo uresničili vse naše želje in igralcem čestitam za dobro opravljeno delo. V dvoboju s Švedi nismo blesteli, zaradi hudega ritma smo naredili nekaj več tehničnih napak, dobra obramba in zbranost v odločilnih trenutkih pa so nagnili tehtnico na našo stran."

Marko Oštir, igralec Celja Pivovarne Laško: "Na tekmo s Švedi smo se dobro pripravili, kar se nam je na koncu obrestovalo. Vsi igralci so prispevali svoj delež, odločila pa je naša obramba in zares fantastični Dejan Perič."

Matjaž Brumen, igralec Celja Pivovarne Laško: "Na igrišču smo pustili srce in dušo. Za zmago smo se morali pošteno potruditi, kljub temu pa vprašanje o zmagovalcu ni bilo vprašljivo."

Magnus Johanson, trener Redbergslidsa IK: "Igrali smo dokaj dobro, morda najbolje letos, vendar pa so bili gostje boljši, saj so dosegali gole iz svojih priložnosti."