Foto:
Foto:

Najboljša strelca pri Celjanih sta bila Sergej Rutenka in Žikica Milosavljevič, ki sta zadela po osemkrat, sedemkrat je bil uspešen Renato Vugrinec. Blestel je tudi vratar pivovarjev Dejan Perič, ki je obranil številne "zicerje".

Že v prvem napadu domačih je Perič iz dveh dvobojev "na štiri oči" izšel kot zmagovalec, s čimer je pokazal, v kako odlični formi je. Tudi v napadu je Celjanom steklo, saj so po desetih minutah vodili z 8:5. Domačini so med 10. in 15. minuto vzpostavili ravnotežje in v 15. minuti izenčili (8:8). Celjski strateg je odgovoril z nekaj rošadami v napadu, kjer je nerazpoloženega Jureta Natka zamenjal Miladin Kozlina, v obrambi pa je priložnost dobil Dino Bajram in pivovarji so v 25. minuti po delnem izidu 6:0 povedli s 25:19. Visoko prednost petih golov so ob razpoloženemu Periču zadržali do polčasa.

V nadaljevanju se je prevlada Celjanov stopnjevala, domačini pa so bili le opazovalci "šova" gostov, katerega temelj so bile vedno znova Peričeve obrambe, ki so jih v napadih z zadetki "oplemenitili" najbolj razpoloženi pivovarji Rutenka, Milosavljevič in Vugrinec. V 38. minuti je semafor kazal že 25:16, sedem minut kasneje pa največjo razliko na tekmi 31:19. V zadnjih desetih minutah so Celjani nekoliko popustili, tako da so Slovaki v 56. minuti prepolovili prednost (34:29), vendar zmaga slovenskih prvakov ni bila vprašljiva.

Miro Požun, trener Celja Pivovarne Laško: "V prvem polčasu je bil ritem igre tako peklenski, da sem se ga kar nekoliko ustrašil. V drugih tridesetih minutah je bila domača ekipa žrtev tega tempa, mi pa smo si v tem obdobju priigrali visoko prednost, ki jo kljub padcu v drugi polovici drugega polčasa seveda nismo mogli zapraviti. Naša zmaga je povsem zaslužena, odločila pa je naša dobra obramba v prvem polčasu in v prvi polovici drugega dela."