Foto:
Foto:
Ronaldo se je razveselil odhoda Cuperja

Inter je le namreč remiziral z 2:2. Cuperja, ki je v Milano prišel junija leta 2001, bo v sredo na klopi zamenjal Alberto Zaccheroni, nekdanji trener Milana in Lazia. Le na torkovi tekmi Lige prvakov proti Lokomotivi se bo v vlogi stratega Interja preizkusil Corrado Verdelli, včasih Cuperjev pomočnik.



Cuper je pred prihodom v Italijo štiri leta deloval v Španiji. Dve sezoni je bil prvi mož Mallorce, nato pa dve sezoni Valencie. V teh letih se ga je prijel naziv "poraženec", saj je kar trikrat zapored izgubil v finalu evropskih pokalov. Leta 1999 je Mallorco v finalu Pokala pokalnih zmagovalcev premagal Lazio, leta 2000 in 2001 pa Valencio v finalu Lige prvakov Real Madrid in Bayern München.

Tudi pri Interju je prvo sezono pokleknil pred zadnjo oviro. V zadnjem krogu državnega prvenstva je s porazom proti Laziu zapravil praktično že dobljeni naslov, ki ga milanski klub čaka od leta 1989. Lani je bil bližje slavju v Ligi prvakov, a v polfinalu izgubil prav proti najhujšemu tekmecu Milanu.

Cuperju mnogi kljub njegovim nespornim kvalitetam očitajo predvsem preveč defenzivno in za gledalce neatraktivno igro. Prav to je glavni razlog, da so se ga znebili tudi pri Interju. Zadnjič so mu ploskali 17. septembra na Highburyju, ko je premagal Arsenal kar s 3:0.

Ronaldo se je razveselil odhoda
Novice o odhodu Cuperja se je razveselil tudi nekdanji igralec Interja Ronaldo. "Veseli me predvsem zaradi navijačev Interja. To govorim kot navijač črno-modrih, saj sem vedno upal, da bo Cuper čimprej zapustil klub," je povedal Ronaldo, ki je milanski klub zapustil prav zaradi nesoglasij s Cuperjem. "Res je, klub sem zapustil zaradi Cuperja. Zagovarjal je obrambno taktiko, kar mi ni ustrezalo," je o razlogih za odhod spregovoril čudežni deček.