Foto:
Foto:

Začetek tekme je bil izenačen, v 11. minuti pa so Francozi povedli, potem ko je Meunier z natančno podajo našel Mauricea Rozenthala, ki je osamljen na levi strani gola presenetil slovensko obrambo. Manj kot minuto kasneje je po podaji Bacheta Meunier zadel še sam in povišal na 2:0. V 20. minuti je Cadoun zadel, ko so imeli Francozi po izključitvi Klinarja na ledu igralca več.
Slovenci so v drugem delu veliko napadali. V 26. minuti je streljal Terglav, a je bil francoski vratar na mestu, minuto kasneje pa je Rebolj zadel prečko. Neučinkovitost gostov so domači izkoristili v 31. in 32. minuti, ko sta zadela Francois Rozenthal in po le 13 sekundah z igralcem več Briand. Takoj zatem je Marcel Rodman po podaji Rožiča prvič premagal tudi francoskega vratarja.

V zadnji tretjini je najprej poskušal Por, bolje razpoloženi pa so bili tudi slovenski branilci. Ležerno igro domačih ob koncu je v predzadnji minuti z drugim zadetkom kaznoval Rodman po podaji Vnuka.

Na drugem srečanju sta Avstrija in Italija remizirali z 1:1 (1:0, 0:1, 0:0). V soboto ob 16.00 bodo risi igrali proti severnim sosedom, v nedeljo ob 14.30 pa še proti zahodnim.