Foto:
Foto:

Večina članov izvršnega odbora HNS-ja je glasovala za to, da se srečanje odigra na Maksimiru, kar je seveda nekoliko razjezilo predstavnike iz Splita, ki so si prizadevali, da bi po dolgem času reprezentanca ponovno gostovala na Poljudu. Na koncu je v prid Zagrebu odločilo tudi dejstvo, da je Hrvaška tam tudi s pomočjo izjemne podpore s tribun sploh prišla v dodatne kvalifikacije, ko je prejšnjo soboto premagala Bolgarijo.

Še bolj enotni kot pri vprašanju, kje bodo varovanci Otta Barića 15. novembra stekli na zelenico, so bili Hrvati pri vprašanju, ali pritrditi predlogu Nogometne zveze Slovenije, da se oba dvoboja odigrata brez gostujočih navijačev. Idejo so naši južni sosedje soglasno zavrnili. "Naš izvršni odbor želi, da naši navijači odidejo na gostovanje, saj ni dvoma, da bodo številčnejši in glasnejši od domačih," je med drugim zapisal HRT, čeprav se bosta o tej temi tajnika obeh zvez Dane Jošt in Zorislav Srebrić prihodnji teden še pogovarjala.

Hrvaški reprezentanti se bodo tako kot slovenski prvič zbrali 10. novembra, njihova baza pa bo tudi tokrat v Čatežu. Kje bodo Barićevi fantje bivali med obema tekmama, še ni znano.