Foto:
Foto:

Zmagovalka je dobila ček za milijon dolarjev. Gre za največji zaslužek v zgodovini ženskega športa. 20-letna belgijska igralka je v zadnjem WTA-dvoboju leta 2003 štiri leta starejši francoski kolegici prepustila vsega dve igri, obe v prvem nizu. Očitno se je Mauresmojeva že preveč iztrošila v polfinalu, ko je presenetljivo ugnala novo številko ena Justine Henin Hardenne.

Občutek je sijajen, podobno kot lani, ko sem premagala Sereno Williams. Letos sem igrala veliko bolje. Bila sem bolj konstantna. Leto 2003 je bilo zame odlično. Zmagati na devetih turnirjih, to je noro! Nekoliko sem le razočarana, ker nisem števika ena na lestvici WTA," je povedala Clijstersova, ki je letos zaslužila več kot 4 milijone dolarjev, kar je rekord v ženskem tenisu.

Za slab teden dni igranja v Los Angelesu (mimogrede - organizatorji razmišljajo, da bi po letu 2004 turnir preselili drugam, na primer na Kitajsko) je prejela natančno 1,000.030 dolarjev. Tistih 30 dolarjev presežka je simboličen znesek zaradi 30. obletnice WTA-turneje.

V Houstonu pa se je začel moški masters. Za uvod je wimbledonski zmagovalec Roger Federer v treh nizih ugnal Andreja Agassija, pri čemer je Federer rešil dve zaključni žogi. Argentinec Nalbandian je presenetljivo premagal Španca Ferrera.