Foto:
Foto:
Roger Federer se veseli druge zaporedne zmage na Dunaju in tretje nad Carlosom Moyo.

Prvi dami svetovnega tenisa sta se pomerili že na 15. medsebojnem dvoboju, devetič pa se je zmage veselila Clijstersova. Samo letos sta loparje prekrižali osemkrat, vsaka pa se je veselila štirih zmag. Clijstersova je poleg čeka za 98.500 ameriških dolarjev prejela tudi ključe od novega Porscheja. "Neverjetno, da je končno prišlo do tega uspeha. Merili sva se že, ko sva bili stari komaj 12 let. Moram pa povedati, da če Serena Williams ne bi bila poškodovana, bi bila prav gotovo ona zdaj na vrhu."

Na Dunaju je Švicar Roger Federer trikrat s 6:3 premagal Španca Carlosa Moyo in prvič uspešno ubranil turnirsko zmago. "Zame je bilo zelo pomembno, da se vrnem na Dunaj in poskusim ponoviti lanski nastop. Prekletstva je končno konec," se je po zmagi smejalo Švicarju. Federer je v tretjem medsebojnem dvoboju še tretjič premagal Moyo, boljši je bil tudi v lanskem polfinalu istega turnirja. Letošnji junak Wimbledona je s 67 zmagami tudi najuspešnjejši tenisač sezone.

V Lyonu sta se v finalu pomerila tenisača, ki sta slavila na turnirjih že prejšnji teden. Nemec Rainer Schüttler je zmagal v Tokiu, Francoz Arnaud Clement pa v Metzu. Serijo zmag je nadaljeval Nemec, ki je slavil s 7:5 in 6:3. Schüttler se je že z uvrstitvijo v polfinale priboril vstopnico za Houston, kjer bo letošnji Masters.

Tina Pisnik in Katarina Srebotnik sta uspešno nastopili v kvalifikacijah turnirja v Zürichu in se uvrstili na glavni del turnirja. Prva je v 3. krogu kvalifikacij s 7:6, 7:5 izločila Španko Magui Serna, druga pa s 6:3, 1:6, 6:1 Italijanko Rito Grande.

V Taškentu v Uzbekistanu pa je Španka Virginia Ruano Pascual premagala Japonko Saori Obato s 6:2 in 7:6.