Foto:
Foto:
Igralca Španije Barrufet in Belaustegui se veselita zmage v finalu nad Nemčijo

Krimovke so v tretjem poskusu osvojile še zadnjo manjkajočo lovoriko. Zmaga ni bila vprašljiva, saj so Slovenke vodile od samega začetka srečanja.



Beguš razpolagal z daljšo in kvalitetnejšo klopjo
Po zadetku najboljše igralke Derepaskove na 31:24 je bilo jasno, da zmaga Slovenkam ne more uiti. Prvo lovoriko je osvojil tudi trener Beguš, ki je imel za razliko od nasprotnic daljšo klop.

Najboljša strelka pri Krimu je bila Derepaskova z devetimi goli, sedem pa jih je prispeval Logvinova. Največ golov na srečanju je dosegla Petrovičeva, ki je bila natančna desetkrat.

Pomanjkljivosti odpravljene v enem dnevu
"V enem dnevu smo naredili velik korak. Vse pomanjkljivosti na polfinalni tekmi z Besanconom smo v velikem finalu takorekoč odpravili in zasluženo osvojili evropski klubski superpokal. Pot do zmagoslavja je bila težka, s pravo taktiko in tako motiviranimi igralkami pa nam enostavno ni moglo spodleteti," je po zmagoslavju dejal ljubljanski trener Robert Beguš.

Moški superpokal v Španijo
V Riesi je potekal moški superpokal. Turnirja so se udeležile reprezentance Francije, Španije, Hrvaške, Nemčije, Rusije in Švedske.

V finalu sta se pomerili Španija in Nemčija, slavili pa so Španci, ki so bili boljši s 29:28 (14:14). Najboljši strelec pri Špancih je bil Belaustegui (9 golov), pri Nemcih pa Zeitz (8 golov).