Foto:
Foto:

Igralke Krima Ete Malizie bodo v Ligi prvakinj, kjer branijo naslov, igrale v skupini B s črnogorsko Budućnostjo, danskim Ikastom in ukrajinskim Motorjem iz Zaporožja. Najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje se bo pričelo 3. ali 4. januarja prihodnje leto.



V moški konkurenci bodo prve tekme 3. kroga na sporedu 8. ali 9. novembra, povratne pa 15. ali 16. novembra. V ženski konkurenci bodo prve tekme 10. ali 11. januarja prihodnje leto, povratne pa teden dni pozneje.

"V ligi prvakinj nastopa šestnajst ekip, vse po vrsti pa so zelo kakovostne. Budučnost je izjemno močna ekipa, ki je že dolgo časa v samem evropskem vrhu, letos pa je svoje vrste okrepila še z dvema poljskima reprezentantkama. S Črnogorkami bo vsekakor zelo težko igrati, še posebej na njihovem igrišču, kjer bo treba vložiti veliko energije ter poleg sijajnih igralk premagati tudi vročo dvorano in temperamentno občinstvo. Danski Ikast je v primerjavi z minulo sezono močnejši za nekaj imenitnih imen, kot so norveška reprezentantka Gro Hammerseng, dansko reprezentančno krilo Josephine Touray in reprezentantka Srbije in Črne gore Sanja Jovovič. Gre morda za najbolj kompletno ekipo v tej sezoni in jo uvrščam v krog favoritinj. Zaporožja je v kvalifikacijah za ligo prvakinj izločil francoski Besancon, kar zgovorno priča o kakovosti ukrajinske ekipe. Naša primarna naloga je uvrstitev v četrtfinale, bodisi s prvega ali drugega mesta v skupini," je dunajski žreb komentiral trener Krimovk Robert Beguš.

LIGA PRVAKINJ:
Skupina A
: Dunaferr, Lada Toljati, El Osito L'Eliana Valencia, Trier

Skupina B: Krim Eta Malizia, Budućnost, Ikast, Motor

Skupina C: Kometal Skopje, Slagelse, Niš, Hypo Niederösterreich

Skupina D: Elda Prestigio, Larvik, Montex Lublin, Ferencvaroš

Spored tekem Krima Ete Malizie v ligi prvakinj:
Motor Zaporožje - Krim EM (3. ali 4. januar)
Krim EM - Ikast Bording (10. ali 11. januar)
Budučnost - Krim EM (17. ali 18. januar)
Ikast Bording - Krim EM (7. ali 8. februar)
Krim EM - Motor Zaporožje (14. ali 15. februar)
Krim EM - Budučnost (21. ali 22. februar)