Foto:
Foto:

Najboljši strelec pri zmagovalcih je bil Hanno Möttölä s 17 točkami, pri poražencih pa jih je Slavko Duščak dosegel 26.

Krkaši (Antonijevič, Dundovič, Duščak, Balažič in Rickert) so srečanje dobro začeli in povedli z 8:0. Domači so prvi koš dosegli šele v četrti minuti, po izenačenju na 13:13 pa prvič povedli v deveti minuti (18:16). Novomeščani so korak držali z odličnim metom za tri točke, saj so vseh pet metov izza črte zadeli.

Na začetku drugega dela je z odlično igro nadaljeval Finec Hanno Möttölä in s sedmimi točkami povedel gostitelje v vodstvo s 33:24. V 15. minuti je prvi točki dosegel tudi Matjaž Smodiš, ki srečanja sicer ni začel v prvi peterki. Krka se je s trojko Marka Antonijeviča vrnila v igro pri izidu 36:32, a na to žal preveč popustila. Tudi s pomočjo uspešnega meta za tri Erazma Lorbka so Bolonjčani kmalu ušli na 15 točk naskoka, kolikor so vodili tudi ob polčasu. Novomeščani so premalo zbrano igrali v obrambi in izgubili preveč žog v napadu.

Zadnjič so se domačim približali v 25. minuti, ko so z desetimi zaporednimi točkami (Rickert, Dundovič) zaostajali le za pet (60:55). Stvari je na svoje mesto s petimi točkami postavil Smodiš (65:55), odtlej dalje pa se je razlika do konca gibala okoli deset točk. Razpoloženi Duščak pač ni bil dovolj za uspeh v dvorani Paladozza.

Strelci za Skipper: Möttölä 17, Vujanić 13, Smodiš 13, Delfino 12, Pozzeco 11, V. d. Spiegel 10, Prato 8, Basile 5, Belinelli in Lorbek po 4.

Strelci za Krko: Duščak 26, Antonijevič 11, Rickert 10, Gnjidič 9, Dundovič in Bošnjak po 8, Bečirovič 6, Gardner 4, Balažič 3, Mihajlovič 1.