Foto:
Foto:

Trener Ljubljančanov (ki ima sicer status igralca) en mesec ne bo smel opravljati vseh funkcij v nogometu, odšteti pa mora še 100.000 tolarjev. Prosenu sicer ni treba plačati kazni, prav tako pa mesec dni ne sme delovati v nogometu.

"Ljudje na takšnih funkcijah si ne bi smeli privoščiti takšnega vedenja. To je hkrati resno opozorilo tudi vsem odgovornim v nogometu, da takšnega vedenja ne toleriramo. Če bi bil na položaju v sodniški organizaciji ali Nogometni zvezi Slovenije, bi se vprašal, če ni pri meni kaj narobe. Zato bi pozval sodniško organizacijo, naj mi ne daje toliko dela in naj sistem prilagodi evropski civilizaciji. Sedanji sistem v Evropi ni sprejemljiv. Tega je dovolj. Praktično se že na vsaki malo bolj pomembni tekmi dogajajo takšne napake, ki si jih sodniki ne smejo privoščiti," je stanje v slovenskem nogometu komentiral Klavora.

Stipe Balajič bo moral zaradi rdečega kartona ob koncu tekme odsedeti tekmo kazni in odšteti 25.000 tolarjev kazni. Zaradi komentarjev o omenjeni izključitvi pa je bil s 150.000 tolarji kaznovan trener vijoličastih Matjaž Kek. Olimpija pa mora zaradi petih rumenih kartonov plačati 75.000 tolarjev.

Klavora je imel pod drobnogledom tudi tekmo med Ljubljano in Sport Line Koprom. Športni direktor Šiškarjev Miro Prezelj je prejel opomin zaradi verbalnega napada na glavnega sodnika, združenje pa je uvedlo disciplinski postopek proti igralcu Kopra, Argentincu Sebastianu Vitaglianu, zaradi udarca s komolcem domačega igralca Dejada Haliloviča. Ljubljana bo odštela še 75.000 tolarjev zaradi petih rumenih kartonov, Rok Hanžič in Igor Benedejčič pa bosta zaradi dveh rumenih kartonov počivala na eni tekmi in plačala po 25.000 tolarjev.