Foto:
Foto:
V novi sezoni je dres Redbergslidsa obleklo 11 novih igralcev
Ali bo Boštjan Ficko razpoložen tudi v Beogradu?

Po uspešnem uvodu na Slovaškem proti Považski Bystrici se bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško predstavili še domačemu občinstvu.

Nasprotnik je švedski prvak Redbergslids, s katerim imajo Celjani pozitivno bilanco. Švedsko moštvo je kombinirano z izkušenimi in mladimi igralci. Vodja ekipe je legendarni Magnus Wislander, v novi sezoni pa se mu je pridružilo 11 igralcev, od tega kar 10 mladincev. Značilnost švedskih predstavnikov je ostra obramba 6-0. Klub so letos zapustili Boquist (Kiel), Beutler (Flensburg), Muwanga in Andolfsson, z igranjem pa je prenehal Mikael Franzen.

V Celju napovedujejo nov uspeh. Uvodna zmaga jim je dala zagon, a bodo morali biti previdni, saj so lani Švedi prišli vse do finala pokala pokalnih zmagovalcev.

"Tekme se vrstijo po tekočem traku. Po Prulah in Považski Bystrici nas čakata Prevent in Redbergslids, tako da smo v težkem položaju. Zadeve rešujemo etapno in razmišljamo zgolj o tekmi, ki je pred nami. O Švedih se še nismo veliko pogovarjali, kajti naše misli so usmerjene na tekmo s Preventom. Tudi ta je za nas zelo pomembna, saj želimo obdržati status favorita domačega prvenstva. Seveda je sobotno srečanje pomembnejše, saj nam zmaga deloma že odpira vrata v osmino finala. Vsak drug rezultat bi lahko bil za naše moštvo usoden. Redbergslids je v povprečju mlada in izrazito skandinavska ekipa, kombinirana z izkušenimi igralci in mladinci, ki so letos osvojili naslov svetovnih prvakov. Igrajo ostro obrambo 6-0 in so izjemno hitri v nasprotnih napadih, njihova igra pa sloni na legendi evropskega rokometa Wislanderju. Naša dobra obramba bo ključ uspeha. Tudi Švedi imajo nekaj slabosti," je dejal trener Celjanov Miro Požun.

DO ZMAGE S PRAVIM PRISTOPOM
Rokometaši Prul 67 se bodo v drugem krogu pomerili s prvakom Srbije in Črne gore Partizanom, ki je na uvodni tekmi visoko izgubil z danskim Viborgom (42:26).

Z izidom Partizana na prvem srečanju se Ljubljančani ne obremenjujejo, saj se zavedajo, da jih v Beogradu čaka drugačna zgodba. "Igre Partizana še nismo analizirali, vendar v ligi prvakov ni slabih ekip. Igralci zagotovo ne bomo podcenjevali Beograjčanov, tudi slovenska športna javnost jih ne bi smela po visokem porazu na Danskem. V vsakem primeru računam na našo zmago, vendar le ob pravem pristopu in srčni igri, ki pa na Prulah nikoli ni bila vprašljiva," je načrte za zmago razkril Dušan Podpečan.

Bolj kot Partizan Prulčane skrbi slab odziv na tekmi z Askijem. Vstopnice je kupilo 107 gledalcev, podarjenih pa je bilo kar 2.000.

"Novice so zelo skope. Če sem iskren, se bomo o naših tekmecih na mednarodnem prizorišču začeli resno ukvarjati šele po dvoboju v Trbovljah, ko si bomo tudi ogledali posnetek prvega obračuna z danskim Koldingom. Na tej tekmi je danska ekipa visoko zmagala z 42:26, vendar je ob polčasu vodila le s 16:13. V drugem polčasu je verjetno prišlo v beograjski ekipi do razpada sistema igre, tako velike končne razlike si drugače ne znam predstavljati," je dejal trener Prull Bojan Čotar in dodal: "Visok poraz na Danskem ne odraža prave slike beograjskega moštva. Partizan ni slaba ekipa, na Banjici bo zagotovo težko osvojiti točki."