Foto:
Foto:
Novi celjski štadion bo spet poln.

Celjani so si z golom Andreja Kvasa v zadnji minuti prve tekme v turškem Izmirju priigrali zelo dobro izhodišče pred povratno tekmo, tokrat pa bo lahko trener Marijan Pušnik računal tudi na idejnega vodjo ekipe Simona Sešlarja, ki je bil na prvi tekmi poškodovan. Pri gostih verjetno ne bo Nigerijca Erica Elijafora., vprašljiv pa je tudi nastop Janiva Katana.

V obeh ekipah smo bili zadnji teden zaradi kvalifikacijskih tekem za EURO 2004 ob polovico igralcev. V seštevku ima prednost za skupno napredovanje še vedno Maccabi, toda namesto začetnega razmerja 80:20, je zdaj to le še 60:40. Ker je izraelski napad lani krepko napolnil mreži Manchester Uniteda in Olympiacosa, bo gotovo težko zadržati njihove nasprotne napade. Za napredovanje bomo morali zadeti dvakrat, verjetno celo trikrat," je povedal Pušnik.

Tako Pušnik kot njegov izraelski kolega Roni Levy se otepata vloge favorita. Igralce Maccabija, ki so bili nedavno priča terorističnemu napadu v Haifi, spremljajo številni varnostniki, z njimi pa je prišlo tudi kakšnih 30 navijačev.

"Prednost ni dovolj velika. Publikumov napad in zlasti zvezna vrsta sta zelo nevarna, zato se nam nerodnosti v sodnikovem podaljšku prve tekme lahko še krepko maščujejo," pa je bil mnenja trener Macacbija.

Bodo ponovno združeni Celjski grofje s svojo orjaško zastavo in ob zvokih nove klubske himne doživeli največji uspeh kluba v njegovi zgodovini?