Foto:
Foto:
Nastja Čeh pri nedeljski zmagi Club Bruggea v belgijskem prvenstvu ni sodeloval.

Poškodbe torej tudi tokrat ne prizanašajo selektorju Bojanu Prašnikarju. Cimerotič je že nekaj dni "izgubljen", zdaj pa je negotova usoda Marka Simeunoviča, ki zadnja dva tedna ni igral zaradi poškodbe desne rame. Nastja Čeh ni odigral zadnje prvenstvene tekme. Vzrok je poškodba prepone. Do sobote bo edini Slovenec v Ligi prvakov bržkone nared. Nekaj težav ima še vedno Aleksander Knavs, ki je ponedeljskov trening izpustil.

Kljub poškodbam in že znanemu dejstvu, da večina reprezentantov v svojih klubih ne igra, je bilo na zboru čutiti optimizem. Kapetan Miran Pavlin, ki je celo brez kluba, pravi: "Telesno že dolgo časa nisem bil tako dobro pripravljen. Sem optimist. Smo specifična reprezentanca, saj veliko igralcev v svojih klubih ne igra in to je že povsem normalno. Poleg znanja imamo še ogromno drugih odlik, med drugimi motivacijo in predvsem borbenost, kar bo zagotovo odločalo. Hrvati imajo zelo kakovostno reprezentanco, a so brez izkušenj iz dodatnih kvalifikacij, kar je mogoče naša prednost. Vsekakor imamo kakovost tudi mi!"
Na zboru v Zrečah sta manjkala le Zahovič in Šiljak, ki sta imela še v nedeljo zvečer klubske obveznosti. Pravi treningi se bodo začeli v torek. Treninga ob 10. uri v Zrečah in 17. uri v Celju bosta še odprta za javnost, naslednji treningi pa ne več.

Tudi hrvaški selektor Barić se je odločil, da bosta le torkova treninga odprta. Tako kot ponavadi je bil zbor hrvaške reprezentance v Čatežu, popoldne pa je bil v Brežicah prvi trening. Igralci nikakor ne podcenjujejo Slovenije, nekateri pa celo trdijo, da Hrvaška v tem dvoboju ni favorit.

Veljalo bo pravilo srebrnega gola
Uefa je določila, da bo v dodatnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo veljalo pravilo srebrnega gola, če bo na povratni tekmi izid po izteku rednega dela isti kot na prvi tekmi.

Z zlatim golom bi bila tekma odločena takoj, ko bi ena od ekip v podaljšku dosegla zadetek. Srebrni gol pa srečanja še ne bo odločil.

Če moštvo doseže gol v prvem delu podaljška, se tekma nadaljuje in konča po 105 minutah. V primeru, da ekipa zadane v drugem delu podaljška, tekme prav tako še ni konec, ampak traja do izteka 120 minut.

Če je izid tudi po podaljšku 2 X 15 minut izenačen, zmagovalca odloči streljanje enajstmetrovk.