Foto:
Foto:

V sedmih letih je bil to prvi finale turnirja serije Masters dveh nepostavljenih igralcev. Henman, ki bo v ponedeljek na lestvici ATP pridobil 27 mest, je na turnirju izgubil samo niz.

S svojo igro ta teden sem lahko zelo zadovoljen. Če končaš sezono na tak način, kot je meni uspelo danes, lahko optimistično gledaš na prihodnje turnirje," je povedal Henman, ki je dosegel največji uspeh po operaciji ramena leto nazaj. Težave z zapestjem pa je imel Pavel, ki je po vrnitvi na teniška igrišča na osmih turnirjih izgubil v prvem krogu, tokrat pa je bil najbližje ponovitvi uspeha iz Montreala, prav tako turnirja serije Masters.

V finalu ženskega turnirja v Philadelphii sta se pomerili druga in tretja nosilka, Francozinja Amelie Mauresmo in Rusinja Anastazija Miškina. Boljša je bila Francozinja, ki je zmagala s 5:7, 6:0 in 6:2. Tenisačici sta se pomerili drugič letos. V finalu turnirja v Moskvi je bila uspešnejša Miškina. Mauresmojeva se je maščevala in osvojila 10. turnir v karieri.

Drugopostavljena Rusinja Maria Šarapova je za zmago v Quebecu potrebovala le en niz, saj je Venezuelka Milagros Sequera dvoboj po 6:2 predala zaradi poškodbe. Po Tokiu še druga zmaga v mesecu dni za 16-letno Rusinjo.