Foto:
Foto:
Tomislav Šokota

Dve vprašanji sta v ospredju: kdo bo v napadu namesto kaznovanega Šiljaka in kakšna bo taktika obeh reprezentanc. Nekaj odgovorov je že znanih. Selektor Bojan Prašnikar je na novinarski konferenci vlogo špice zaupal Zlatku Zahoviču, kdo bo zapolnil njegovo mesto, pa še ni znano.

V tem primeru bi se res povlekli nazaj in z vsemi enajstimi igralci branili izid!"
Prašnikar meni, da že v Zagrebu niso igrali bunkerja, in dodaja, da ga bodo za Bežigradom igrali le, če bodo v to prisiljeni: "Želimo zadeti in to prej kot Hrvaška. Še bolj bomo hrabri in bojeviti kot v Maksimiru! Sicer pa je Hrvaška še vedno favorit," trdi selektor.

Spremembe pri gostih so znane. Vrača se Robert Kovač, Olića ne bo. Rapaić in Srna bosta najbrž v prvi postavi. To pomeni, da bo v naš kazenski prostor spet zletelo veliko žog s
strani. Prašnikarja to ne skrbi. Šukalo je nekoliko presenetil z izjavo, da je bilo igrišče v Zagrebu slabo in da na tako kritiziranem bežigrajskem štadionu zelenica ne bo nič slabša!

Slovenija je rahli favorit
Hrvaški selektor Otto Barić hvali Slovenijo, vendar ostaja optimist: "Naredili bomo vse za končno zmago, saj je vložek prevelik, da bi ga spustili iz rok." Namesto Olića je vpoklical Šokoto, ki pa ne bo začel tekme. V igri je Zekić, prvi strelec hrvaškega prvenstva. Po prestani kazni se vrača R. Kovač.

Hrvatje bodo bežigrajski štadion preizkusili v torek ob 17.00. Njihov zadnji trening pred tekmo naj bi bil odprt za javnost.

Razmerja na stavnicah so se spremenila in Slovenija je zdaj v rahli prednosti, da potuje na evropsko prvenstvo. Podobno meni strelec gola v Zagrebu Dado Pršo: "Možnosti so večje za
Slovenijo, vendar pa je na takšni tekmi težko govoriti o favoritih."

Šiljak z ekipo do konca
Ermin Šiljak v sredo ne bo smel igrati, zato bi se moral že vrniti na Kitajsko, kjer ima klub. Strelec "zlatega" slovenskega gola pa bo z reprezentanco ostal do konca. S tem tvega, da ga bo njegov klub kaznoval.