Foto:
Foto:

V paralelnem veleslalomu je v moški konkurenci slavil Švicar Urs Eiselin, ki je v finalu ugnal Avstrijca Siegfrida Grabnerja. Tretji je bil Kanadčan Jasey Jay Anderson.
Med ženskami je v avstrijskem finalu zmagala Maria Pichler pred rojakinjo Doris Krings. Švicarka Daniela Meuli je osvojila tretje mesto.



Tekmovalci so se v Söldnu prvič soočili z novim tekmovalnim sistemom, ki vključuje dve kvalifikacijski vožnji (prej eno) in zaklenjena štartna vratca. Slednja se odprejo šele, ko se sproži štoparica, in ne obratno, s čimer se tekmovalce v drugi vožnji medsebojnih obračunov zadrži na štartu glede na zaostanek iz prve vožnje. Nov sistem je bil usoden za najboljšega slovenskega deskarja Dejana Koširja.

"Dejan se je v prvi kvalifikacijski vožnji kot še nekaj drugih tekmovalcev - nekateri so utrpeli resne poškodbe - prehitro pognal na progo in preko zaklenjenih vratc naredil salto. Ob tem je izgubil kako sekundo, naprej odpeljal dobro, a zaostanka tudi z dobro drugo vožnjo ni uspel nadoknaditi," je pojasnil trener aktualnega svetovnega prvaka v paralelnem veleslalomu Primož Bernik.