Foto:
Foto:
Stadion Maksimir v Zagrebu bo sprejel 3.000 slovenskih navijačev.

41-letni Merk, ki prihaja iz predmestja Kaiserslauterna, je doslej slovenski reprezentanci sodil enkrat, in sicer na EP-ju 2000, ko je v Amsterdamu Španija slavila z 2:1.

Njegova pomočnika bosta Jan Hendrik Salver in Christian Schrär. Delegat tekme bo Slovak František Laurinec, sojenje pa bo nadzoroval Rus Nikolaj Levnikov.

Tekma visokega tveganja
Hrvaška policija je srečanje uvrstila med tekme visokega tveganja in napovedala, da bo striktno izvajala zakon o preprečevanju neredov na športnih igriščih. Tekma se bo sicer začela ob 17.30, a se bo stadion odprl že ob 15. uri. Načelnik sektorja policije PU Zagreb Goran Burušić je pozval vse gledalce naj pridejo pravočasno, zaradi pregleda ob vhodu na stadion. Posebej je pozval slovenske navijače, naj bodo na meji že ob 12.30, da ne bo zastojev zaradi obveznih pregledov.

Burušič je opozoril, da bo policija slovenske navijače brez vstopnic in vse alkoholizirane zavrnila že na meji. Posebej strogi bodo pri tem že na avtobusih, saj Hrvati napovedujejo, da bodo zavrnili cel avtobus, če bo na njem vinjena le ena oseba, ali pa če bodo navijači izražali agresivnost.

V Zagrebu pričakujejo kar 30.000 gledalcev, med njimi 3.000 slovenskih. Vsem, ki bodo pripotovali z avtobusom in vlakom, pa bo hrvaška policija zagotovila spremstvo od meje in vse do stadiona Maksimir.

Na stadionu bo delovalo 540 redarjev, njim v pomoč pa bo policija iz Zagreba ter devetih drugih stotnij in posebne enote. Policija bo na stadionu poskrbela tudi, da navijači ne bodo vnašali pirotehničnih sredstev, alkohola, žaljivih transparentov in predmetov s katerimi
lahko poškodujejo druge osebe.

Sicer pa policija slovenskim navijačem zagotavlja stalno spremstvo in nadzor, zato ne pričakujejo težav.