20-letni Kanadčan Felix Auger-Aliassime (levo) je poslal domov svojega vzornika 39-letnega Švicarja Rogerja Federerja, s katerim imata rojstni dan na isti dan ‒ 8. avgusta. Foto: EPA
20-letni Kanadčan Felix Auger-Aliassime (levo) je poslal domov svojega vzornika 39-letnega Švicarja Rogerja Federerja, s katerim imata rojstni dan na isti dan ‒ 8. avgusta. Foto: EPA

"Roger je moj idol. Počaščen sem, da sem sploh lahko igral proti njemu, nisem si mislil, da bo on še igral, ko bom jaz začel kariero. Zmage pa nikakor nisem pričakoval, ko sem videl, da ga lahko uženem, sem postal nervozen. A se to ni poznalo na igri, odigral sem skoraj popoln dvoboj," je dejal Kanadčan, ki ima tako kot Švicar rojstni dan 8. avgusta, le da je njegov vzornik skoraj dvakrat starejši, letos bo star 40 let.

Federer je bil sicer branilec naslova na turnirju, na katerem je zmagal že desetkrat. Zadnjič leta 2019, lani pa je turnir zaradi epidemije odpadel.

Auger-Aliassime upa, da bo v Halleju osvojil svoj prvi naslov ATP v karieri, potem ko je doslej izgubil vseh osem finalnih dvobojev, vključno s turnirjem na travnatem igrišču v Stuttgartu prejšnji teden.

Humbert presenetil Zvereva
Izpadel je tudi tretji nosilec Alexander Zverev. S 7:6, 3:6 in 6:3 ga je izločil Francoz Ugo Humbert. S tem je na travnatih igriščih Halleja Rusa Andreja Rubljova pustil kot edinega preostalega nosilca v konkurenci.
"To je največja zmaga v moji karieri," je povedal Humbert, 31. igralec sveta in nadaljeval: "Psihično sem bil zelo stabilen, to je nekaj, na čemer sem delal."

V petkovem četrtfinalu se bo 22-letnik pomeril z Američanom Sebastianom Kordo, ki je pred tem izločil Japonca Keija Nišikorija.


HALLE, osmina finala, tabela
(1.455.925 evrov, trava)

GIRON (ZDA) - STRUFF (NEM)
6:7, 6:3, 6:4
AUGER-ALIASSIME (KAN) - FEDERER (ŠVI/5)
4:6, 6:3, 6:2
HUMBERT (FRA) - A. ZVEREV (NEM/3)
7:6, 3:6, 6:3
KORDA (ZDA) - NIŠIKORI (JAP)
2:6, 6:3, 7:5
KOHLSCHREIBER (NEM) - MOUTET (FRA)
6:4, 7:6
RUBLJOV (RUS/4) - THOMPSON (AVS)
6:4, 6:4
HARRIS (JAR) - LACKO (SLK)
6:3, 7:6
BASILAŠVILI (GRU) - RINDERKNECH (FRA)
6:2, 7:5