Alex Hawke vztraja pri svoji odločitvi. Foto: EPA
Alex Hawke vztraja pri svoji odločitvi. Foto: EPA

"Naše zdravstveno priporočilo je, da bodo morali biti vsi, ki pridejo v Avstralijo, ko odpremo meje, dvakrat cepljeni," je napovedal Alex Hawke. Že dan pred tem je premier zvezne države Viktorija Dan Andrews napovedal, da ne pričakuje nobenih izjem za vstop v državo glede covidnih meril za teniške igralce, ki januarja tradicionalno začenjajo sezono v Avstraliji.

Đoković dvomi o nastopu v Melbournu, kjer naj bi zahtevali cepljenost

"Menim, da necepljen teniški igralec ne bo mogel do vizuma za vstop v to državo. Virus ne izbira in mu je popolnoma vseeno, koliko grand slamov si osvojil ali na katerem mestu teniške lestvice si," je dejal Andrews.

Đoković ne ve, ali bo igral
Hawke je moral dan pozneje odgovarjati na vprašanja, povezana s številko 1 svetovnega tenisa Novakom Đokovićem, ki je ta teden v pogovoru za domači Blic še enkrat poudaril, da ne želi razkriti svojega cepilnega statusa. "Ne, nimam sporočila za Novaka," je dejal Hawke in poudaril: "To je sporočilo za vse ljudi, ki si želijo obiskati Avstralijo: pogoj je polno cepljenje. Velja za vse ljudi, ne le za teniške igralce."

Ob koncu prejšnjega tedna ni bilo cepljenih več kot tretjina teniških igralcev in igralk. ATP je sporočil, da se ni cepilo še 35 odstotkov igralcev. Še višja je številka necepljenih igralk na WTA turneji – 40 odstotkov.

Lani so morali vsi teniški igralci, ki so nastopili v Melbournu, ob prihodu v Avstralijo brez izjeme za dva tedna v karanteno.

Naslednji grand slam bo na sporedu od 17. do 30. januarja.