Viktorija Azarenka je po dvoboju na Twitterju zapisala: 'Živim svoje sanje, želim užiti vsak trenutek. Vesela sem vse podpore, ki sem je bila deležna.' Foto: Reuters
Viktorija Azarenka je po dvoboju na Twitterju zapisala: 'Živim svoje sanje, želim užiti vsak trenutek. Vesela sem vse podpore, ki sem je bila deležna.' Foto: Reuters
Marija Šarapova in Petra Kvitova
Drugi polfinale je odločil izkoristek žog za odvzem servisa. Marija Šarapova je izkoristila vseh 5 priložnosti, Petra Kvitova pa le 3 od 14. Foto: NN

Viktorija Azarenka je v prvem polfinalu izločila branilko naslova Kim Clijsters s 6:4, 1:6 in 6:3 ter se s tem uvrstila v svoj prvi finale turnirjev za grand slam.

Počutila se je, kot da bi tehtalo tono
22-letnica je vedno slovela kot odlična igralka, ki pa se je znala pogosto zlomiti pod težo pritiska. To je poudarila tudi sama igralka po dvoboju: "Mislim, da ste vsi mislili, da imam psihološke težave in vedno klonim pred zadnjim korakom. Tudi tokrat je bilo težko. Počutila sem se, kot da ima moja roka 200 kilogramov, telo pa tisoč, vsa sem se tresla. Na koncu pa veliko olajšanje, ne morem verjeti, da mi je končno uspelo!"

Niz zmag podaljšala na 11
Azarenka je letos dobila že 11. zaporedni obračun, saj je predtem dobila tudi turnir v Sydneyju. Belgijka, ki se bo po koncu sezone dokončno upokojila, se je v Avstraliji kar sedemkrat uvrstila v polfinale, a je v finalu igrala le dvakrat.

Šarapova izkoristila vse priložnosti za brejk
Marija Šarapova
je v ponovitvi wimbledonskega finala premagala Petro Kvitovo s 6:2, 3:6 in 6:4. Odločitev je padla v zadnji igri, ko je Čehinja izgubila servis. Statistika sicer govori v prid Kvitove, ki je bila boljša pri servisu. Zadela je namreč več asov (4:0) ter napravila manj dvojnih napak (4:10), a Šarapova je imela trdne živce, saj je praviloma dobila vse najbolj pomembne točke. Rusinja je rešila kar 11 brejk žogic (3/14), sama pa je izkoristila vseh pet priložnosti za odvzem servisa.

Zmagati je moč tudi s "slabšo" igro
"V tretjem nizu je imela ves čas prednost," je priznala Šarapova in se spomnila številnih trenutkov, ko je morala reševati svoj servis. "A nekako sem preživela in izkoristila priložnost v zadnji igri. Rada imam ta šport, četudi ne igraš najbolje, imaš možnost za zmago."

Melbourne (Ž), polfinale:
AZARENKA
(BLR/3) - CLIJSTERS (BEL/11)
6:4, 1:6, 6:3
ŠARAPOVA (RUS/4) - KVITOVA (ČEŠ/2)
6:2, 3:6, 6:4