Ashleigh Barty je dvignila najprestižnejšo lovoriko v karieri. Foto: Reuters
Ashleigh Barty je dvignila najprestižnejšo lovoriko v karieri. Foto: Reuters

Postala bo prva Avstralka v zadnjih šestih letih in Samanthi Stosur, ki se je dokopala do elitne deseterice. To je bil njen prvi finale na turnirjih Premier Mandatory in hkrati drugi letos po Sydneyju na začetku sezone. Skupno je osvojila pet turnirjev WTA.

Finalni obračun na stadionu Hard Rock je precej bolje začela Pliškova, ki je povedla s 3:1, a se je Bartyjeva vrnila in z brejkom v šesti igri izenačila na 3:3. V podaljšani igri je Avstralka prikazala najboljšo igro in jo dobila kar s 7:1.

V maratonski uvodni igri drugega niza je Bartyjeva unovčila peto priložnost za odvzem servisa. Vse štiri igre na svoj servis je zanesljivo dobila in v deveti igri brez izgubljene točke potrdila zmago po uri in 39 minutah. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 84:66. Avstralka je servirala kar 15 asov in zadela 41 "winnerjev", Čehinja pa le 22.

Bartyjeva je štirinajsta zmagovalka na prav toliko letošnjih turnirjih WTA. Pliškova bi sicer lahko prekinila to nenavadno tradicijo, vendar ni bila kos pet let starejši tekmeci. Čehinja ostaja pri trinajstih naslovih WTA, zadnjega je osvojila v Brisbanu, na ponedeljkovi lestvici WTA pa bo zasedla četrto mesto.

MIAMI
(9.035.428 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
BARTY (AVS/12) - PLIŠKOVA (ČEŠ/5)
7:6 (1), 6:3

Bartyjeva v Miamiju do uspeha kariere