Slovenska teniška reprezentanca. Foto: Tenis Slovenija
Slovenska teniška reprezentanca. Foto: Tenis Slovenija

Najprej sta Aljaž Bedene in Blaž Rola zmagala v igri dvojic. S 7:5 in 6:3 sta bila boljša od Sherif Sabryja in Mohameda Safwata. Nato je prvi slovenski lopar Bedene s 7:5 in 7:5 premagal še najboljšega Egipčana Safwata. Peti dvoboj med Rolo in Maamoumom je odpadel.

"No, pa smo zmagali. Bilo je težje, kot smo pričakovali, ampak končni rezultat 3:1 je glavni razlog za zadovoljstvo. Najpomembnejša tekma je bila v dvojicah. Zgodnja ura ni ravno idealna, ampak mislim, da sva bila z Blažem suverena, in zmagala v dveh nizih. Potem je prišel še dvoboj posameznikov, kjer vmes ni veliko časa. Egipčan je začel bolje, a sem se pozneje zbral, odigral bolje, predvsem v ključnih trenutkih, in popeljal Slovenijo do zmage. Veseli smo in zadovoljni odhajamo iz Egipta," je povedal Bedene.

Slovenija si je z zmago zagotovila mesto med štiriindvajsetimi reprezentancami, ki se bodo na začetku marca 2020 potegovale za uvrstitev v novoustanovljeno svetovno skupino 1. Ta je predzadnja stopnja do elitne skupine, po novem imenovane Finals, ki se bo letos konec novembra prvič predstavila na enotedenskem turnirju v Madridu.

V primerjavi z letos, ko so imeli izbranci selektorja Mihe Mlakarja le eno preizkušnjo, bo Slovenija leta 2020 nastopila dvakrat. Septembra bo ob morebitni zmagi v prvem krogu igrala v svetovni skupini 1 in se potegovala za preboj v kvalifikacije za Madrid 2021, če izgubi marca, pa jo septembra čaka dvoboj v svetovni skupini 2.

Izjava Aljaža Bedeneta po zmagi nad Egiptom

DAVISOV POKAL
2. EVRO-AFRIŠKA SKUPINA, Kairo:
EGIPT - SLOVENIJA 1:3

Maamoum - Bedene 5:7, 1:4, b. b.

Safwat - Rola 6:4, 1:6, 7:6 (4)

Safwat/Sabry - Bedene/Rola 5:7, 3:6

Safwat - Bedene 5:7, 5:7