Žirovničan Grega Žemlja je v obračunu z Bedenetom unovčil bogatejše izkušnje. Foto: Bojan Matevžič
Žirovničan Grega Žemlja je v obračunu z Bedenetom unovčil bogatejše izkušnje. Foto: Bojan Matevžič
Aljaž Bedene
Aljaž Bedene je v letošnji sezoni kljub poškodbi zapestja, zaradi katere štiri mesece ni igral, napredoval za 300 mest. Trenutno je 240. Foto: Bojan Matevžič

22-letni Bedene, ki je v osmini finala presenetljivo premagal Blaža Kavčiča, je imel po gladko izgubljenem prvem nizu v drugem dve žogici za izenačenje, vendar se je dve leti starejši Žemlja izvlekel. Na koncu je slavil v dveh nizih s 6:1 in 7:5.

"V nasprotju s četrtfinalnim dvobojem sem sklenil, da bom igral zelo agresivno. Ves čas sem bil osredotočen na to, da bom vodil igro, da bom čim prej po odskoku udarjal žogico. To mi je tudi uspevalo. Tudi pri obeh žogicah, ki jih je imel Aljaž za osvojitev niza, sem imel občutek, da sem boljši tekmec v dvoboju. Tudi če bi izgubil drugi niz, bi bil potem uspešen v tretjem," je bil prepričan Žemlja.

Bedene: Grega miren v odločilnih trenutkih
"Na začetku sem zelo slabo igral, Žemlja pa je začel izvrstno, tudi na forhend strani. Mislil sem, da bo bolj pasivno zaigral. V drugem nizu me ni dvignila poškodba Gregorjevega prsta, ampak sem sam ves čas čutil, da lahko igram mnogo bolje. Na srečo Grege nisem izkoristil vseh priložnosti, ki sem jih imel, Grega pa je bil zelo miren v odločilnih trenutkih," pa je dvoboj ocenil Bedene.

Lorenzi ugnal še Brandsa
Žemlja zdaj v nedeljo čaka finalni obračun s četrtim nosilcem Lorenzijem, ki je v drugem polfinalu ugnal Nemca Daniela Brandsa s 7:6 in 6:3.

Bedene in Žemlja sta slavil v finalu dvojic, potem ko sta po super podaljšani igri premagala Nikolo Čirića in Gorana Tošića iz Črne gore, četrta nosilca, s 6:3,6:7 (10) in 12:10.

LJUBLJANA, polfinale
(42.500 evrov, pesek)

ŽEMLJA (SLO/3) - BEDENE (SLO)
6:1, 7:5

LORENZI (ITA/4) - BRANDS (NEM)
7:6, 6:3

Dvojice, finale:
BEDENE/ŽEMLJA (SLO) - ČIRIĆ/TOŠIĆ (ČG)
6:3, 6:7 (10), 12:10