Blaž Kavčič se vrača po operaciji vkleščenega živca v podplatu. Foto: TZS
Blaž Kavčič se vrača po operaciji vkleščenega živca v podplatu. Foto: TZS
Dudi Sela
Najboljši igralec Izraela je Dudi Sela. Foto: EPA

Slovenske barve bodo branili Blaž Kavčič (120. z lestvice ATP), Blaž Rola (128.), Grega Žemlja (136.) in Janez Semrajc (308.). V reprezentanci so vsi najvišje uvrščeni igralci z izjemo Aljaža Bedeneta (119.), ki se je igranju odpovedal. Nekoliko vprašljiv je le še nastop Blaža Kavčiča, ki je uspešno prestal operacijo vkleščenega živca, a še ni jasno, ali bo do 4. aprila pripravljen.

Vse je odvisno od Blaževega zdravljenja
"Za Blaža Kavčiča bomo videli, kako bo šlo okrevanje. Nobenega dvoma ni bilo, da ga povabim v ekipo, zdaj je vse odvisno od njegovega zdravljenja. Danes je že stal na igrišču, več bo povedal čas. Sam imam sicer možnost, da še eno uro pred žrebom spremenim postavo, če Blaž ne bo pripravljen, bom povabil koga drugega. Kar zadeva Aljaža Bedeneta, ta je moje povabilo zavrnil, zakaj, je treba vprašati njega. Želel bi si ga v ekipi, a mi je njegov tabor sporočil, da tokrat na Davisovem pokalu ne bo branil slovenskih barv,"
je po izboru ekipe dejal selektor reprezentance Trupej.

Prvi igralec Izraela Dudi Sela
Izraelsko reprezentanco bodo v Portorožu pod vodstvom Eyala Rana zastopali 61. igralec z jakostne lestvice ATP Dudi Sela, Jonathan Erlich, Andy Ram in Amir Weintraub. Žreb parov bo na Tartinijevem trgu v Piranu v četrtek, 3. aprila, ob 13. uri.