Kdaj bo uvodni turnir za grand slam? Foto: Reuters
Kdaj bo uvodni turnir za grand slam? Foto: Reuters

Avstralski časopis Herald Sun poroča, da ključni vzrok predstavlja 14-dnevna karantena, ki jo avstralske oblasti zahtevajo od vseh, ki želijo v njihovo državo. Avstralska teniška zveza je zato želela pripravljalne turnirje organizirati le v zvezni državi Viktorija, da bi olajšala logistične težave ob potovanjih in karantenah igralk in igralcev.

Sorodna novica Grand slam v Melbournu bo, in to z gledalci

Turnir ni ogrožen
Toda razmere v sosednjih zveznih državah in v Viktoriji še naprej niso najboljše, oblasti pa ukrepov ne želijo sprostiti prehitro, zato zdaj razmišljajo o organizaciji OP-ja Avstralije v februarju ali marcu, poroča Herald Sun. Turnir sicer ni ogrožen.

"Zelo sem samozavesten, da bomo organizirali turnir," časopis citira premierja Viktorije Daniela Andrewsa. "Točni datumi in logistične rešitve pa še niso dogovorjeni. Takoj ko bomo našli rešitev, jo bomo sporočili," je doda Andrews.

Organizatorji: Gre za ugibanje
Avstralska teniška zveza, ki je organizator OP-ja Avstralije, se je odzvala na izjave premierja zvezne države in jih označila kot neresnične. "Gre za čisto ugibanje," je o medijskih zapisih dejal tiskovni predstavnik zveze. "Na začetku tedna smo objavili, da še naprej sodelujemo z oblastmi v zvezni državi Viktorija glede izvedbe turnirja, več informacij pa bomo posredovali, ko jih bomo imeli. Za zdaj se nič ni spremenilo."