Boris Becker. Foto: Reuters
Boris Becker. Foto: Reuters

Becker je v torkovem večernem intervjuju za televizijsko postajo Sat.1 tako še enkrat priznal krivdo, poroča nemška tiskovna agencija DPA. 55-letni Nemec je nedavno prišel iz zapora in je trenutno v domovini.

V sebi našel, kar je že bil
"Seveda sem kriv. Mogoče nisem pokazal dovolj obžalovanja pred sodnikom. Samo sojenje bi lahko bilo boljše, lahko pa tudi precej slabše," je v intervjuju priznal Boris Becker. Nemec pravi, da ga je izkušnja v zaporu spremenila: "Menim, da sem v sebi znova našel tisto, kar sem nekoč že bil. Naučil sem se res hudo in drago lekcijo. Vse stvari se zgodijo z razlogom."

Sorodna novica Teniško legendo predčasno izpustili iz londonskega zapora

Imel številne težave
Dejal je, da je bil v zaporu le številka. "Bil sem A2923EV. Nisem bil Boris. Bil sem številka, tam jim je malo mar, kdo si." V zaporu je prvič spoznal, kaj pomeni biti lačen, precej je shujšal, imel pa je tudi težave s sojetniki. Dvakrat je bilo ogroženo tudi njegovo življenje, je poudaril v čustvenem intervjuju, dodaja DPA.

V prvih tednih prestajanja kazni v zaporu Wandsworth ga je nekdo izsiljeval in mu grozil, a so ga zaščitili drugi zaporniki. Po preselitvi v zapor Huntercombe pa se je zapletel v "spor s sojetnikom, ki ga je skušal ubiti", Beckerja citira DPA. Spet so ga rešili drugi zaporniki in ga zaščitili.

Zbližal se je z otroki
Spregovoril je tudi o družini, ki mu je ves ta čas stala ob strani. "Nikoli nisem imel občutka, da se bo zaradi prestajanja zaporne kazni kar koli sesulo, da bo partnerka izgubila potrpljenje in bodo čustva usahnila," je dejal o svoji spremljevalki Lilian De Carvalho Monteiro. Pravi, da se je zbližal tudi s starejšimi tremi otroki.

Sorodna novica Boris Becker mora za dve leti in pol v zapor

Britanske oblasti so 55-letnega nekdanjega igralca aprila obsodile na dve leti in pol zapora, ker je pred stečajnimi upravitelji prikril milijonsko premoženje. Po nekaj več kot sedmih mesecih prestajanja zaporne kazni so ga spustili na prostost in izgnali iz države.

Predčasno odšel iz zapora
Nekdanji izjemni športnik, ki je osvojil šest turnirjev za grand slam, od tega je bil trikrat najboljši v Wimbledonu, je bil deležen pospešenega postopka, posebnega programa za predčasni odpust iz zapora in deportacije, kar je mogoče do 12 mesecev pred najzgodnejšim datumom izpustitve. S tem naj bi v Veliki Britaniji zmanjšali pritisk na prenatrpane zapore.

Preostanka kazni mu v Nemčiji tako ne bo treba prestajati v zaporu, vendar se Becker ne sme vrniti v svojo drugo domovino Veliko Britanijo, dokler mu ne poteče dejanska kazen.

Ne ve še, kaj bo počel
Kot je v torek poročala DPA, je Nemška teniška zveza Beckerju sicer pripravljena ponuditi službo, sam pa ne želi ostati v domovini, saj je tam preveč prepoznaven. "Imam ideje, ampak moram biti previden, kar se tiče načrtovanja prihodnosti," je še v intervjuju za Sat.1 dodal Becker, ki ga mika delo v Dubaju.