Andreja Klepač je morala odpovedati nastop, Maša Zec Peškirič pa bo ob Poloni Hercog glavni slkovenski adut. Foto: MMC RTV SLO/J. R. Foto:
Andreja Klepač je morala odpovedati nastop, Maša Zec Peškirič pa bo ob Poloni Hercog glavni slkovenski adut. Foto: MMC RTV SLO/J. R. Foto:
Andrej Bizjak in Dinara Safina
Andrej Bizjak je šel v Madrid, Rim in London na pogovore za prihod Dinare Safine v Portorož. Foto: MMC RTV SLO/J. R.
Mima Jaušovec
Mima Jaušovec je zelo optimistična pred začetkom turnirja. Foto: MMC RTV SLO/ Jure Rejec

Koprčanka ima težave s poškodbo levega zapestja, Avstralka pa ima mononukleozo. Glavna atrakcija bo nedvomno prva igralka sveta Safina. Vse razen njene zmage bi bilo veliko presenečenje. Druga nosilka bo lanska finalistka Anabel Medina Garrigues, vrača pa sta lanska zmagovalka Sara Errani. Nastop sta odpovedala še Poljakinja Urszula Radwanska in Francozinja Severine Bremond Beltrame.

"Zelo mi je žal, da bom izpustila turnir, ki mi je zelo pri srcu, vendar poškodba levega zapestja je v tem trenutku le prehuda, tako da ne morem pokazati vsega, kar znam. Zaradi poškodbe sem tudi v zadnjih nekaj mesecih odigrala veliko slabše, a se za prihodnost in boljšo uvrstitev na lestvici WTA ne bojim, ker bom s treningom ujela staro formo," je z grenkim glasom povedala Klepačeva, ki je padla na 252. mesto, potem ko bi mogla braniti točk iz turnirja v Budimpešti.

Maša brez velikih pričakovanj
V glavnem žrebu bosta glavni slovenski adutinji Polona Hercog in Maša Zec Peškirič. Posebno povabilo organizatorja bosta prejeli Tadeja Majerič in šele 15-letna Nastja Kolar. Povabilo za nastop v kvalifikacijskem turnirju sta v sodelovanju s Teniško zvezo Slovenije prejeli Jasmina Katazovič in Diana Nakič.

"Rezultatskih pričakovanj niti nimam, najbolje je, da greš na igrišče in daš vse od sebe, nato pa vidiš, kam te to pripelje. To je tudi moj cilj. Z dosedanjim potekom sezone sem zelo zadovoljna, prav tako z napredkom na lestvici WTA. Žal mi je za Andrejo in Katarino, da ne bosta nastopili, saj je že tako težko, še težje pa se je ob vsem skupaj boriti tudi s poškodbami. Kljub odpovedi obeh pa sama zato ne čutim dodatnega pritiska in se s tem ne obremenjujem. Sama bom morala narediti svoje delo in zaigrati tako kot znam," je o pričakovanjih povedala Zec-Peškiričeva.

Tudi predsednica organizacijskega odbora in nekdanja izjemna teniška igralka Mima Jaušovec velike upe polaga na omenjeni dve mladi igralki. "Polona je v zadnji polovici leta naredila ogromen preskok in tako ni niti potrebovala posebnega povabila za nastop. Sicer je odlične igre prikazala na pesku, a verjamem, da ji prehod na trdo podlago ne bo povzročil veliko težav. Tudi Maša je izjemno napredovala in verjamem, da bo želela pokazati odlično formo pred domačimi navijači. Z malo sreče ob ugodnem žrebu lahko upamo, da se bosta obe prebili čez prvi krog," je dejala Jaušovčeva.

''V Portorož smo želeli pripeljati tudi Amelie Mauresmo, ki je lani v Portorožu trenirala cel teden, a je prejšnji teden praznovala 30. rojstni dan in si po njem vzela nekaj dopusta,'' je dejal direktor turnirja Andrej Bizjak. Vstopnice se hitro prodajajo, za finalni obračun jih ni več veliko.