Venus Williams je svoj zadnji (posamični) turnir serije WTA osvojila februarja 2010, ko je v finalu Acapulca ugnala Polono Hercog. Foto: Reuters
Venus Williams je svoj zadnji (posamični) turnir serije WTA osvojila februarja 2010, ko je v finalu Acapulca ugnala Polono Hercog. Foto: Reuters
Švicarski navijači
Švicarski navijači so v Cincinnatiju prišli na svoj račun, v polfinalu bodo lahko gledali rojaka. Foto: Reuters
Kerberjeva ustavila Sereno Williams

Štirikratna olimpijska prvakinja je nazadnje klonila v uvodnem krogu Roland Garrosa, potem pa je nanizala 30 zmag v obeh konkurencah. "Morda je bolje, da danes nisem zmagala. Seveda sem si zmage še kako želela, a očitno se moje telo s tem ni strinjalo. To je pravo opozorilo pred zadnjim grand slamom v sezoni," se kljub porazu ni pretirano vznemirjala 31-letnica.

Odlična sezona mlade Nemke
Angelique Kerber ima za seboj odlično sezono, saj se je na 17 letošnjih turnirjih kar 12-krat uvrstila v četrtfinale: "Danes nisem imela česa izgubiti. Vsako točko sem igrala na polno in skoncentirarno, kar se mi je na koncu izplačalo." Nemka je eno izmed odkritij sezone, saj je na lestvici WTA že na sedmem mestu.

Venus upa na še več (pol)finalov
Gledalci v Cincinnatiju bodo v polfinalu vseeno videli eno izmed sester Williams, Venus se je prvič po bolezni namreč uvrstila med najboljših štiri na turnirju serije WTA. Starejša sestra je izločila Samantho Stosur s 6:2, 6:7 in 6:4: "Upam, da sem s tem začela niz mojih igranj v polfinalih. Po letu 2010 nisem veliko igrala, zato sem nad tem dosežkom res navdušena."

Brez presenečenj pri moških
Na moškem turnirju ni bilo presenečenj, saj so se v polfinale uvrstili vsi višjepostavljeni igralci - Roger Federer, Stanislas Wawrinka, Novak Đoković in Juan Martin del Potro. V polfinale ženskih dvojic pa se je prebila tudi Katarina Srebotnik.

Cincinnati (M), četrtfinale:
FEDERER (ŠVI/1) - FISH (ZDA/10)
6:3, 7:6
WAWRINKA (ŠVI) - RAONIĆ (KAN)
2:6, 7:6, 6:4
DEL POTRO (ARG/6) - CHARDY (FRA)
6:1, 6:3
ĐOKOVIĆ (SRB/2) - ČILIĆ (HRV/12)
6:3, 6:2
Četrtfinale (Ž):
LI
(KIT/9) - A. RADWANSKA (POL/1)
6:1, 6:1
V. WILLIAMS (ZDA) - STOSUR (AVS/3)
6:2, 6:7, 6:4
KVITOVA (ČEŠ/4) - PAVLJUČENKOVA (RUS)
6:3, 7:6
KERBER (NEM/5) - S. WILLIAMS (ZDA/2)
6:4, 6:4
Dvojice, četrtfinale (Ž):
SREBOTNIK/DŽENG
(SLO/KIT) -
DANIILIDOU/PENG (GRČ/KIT)
7:5, b.b.

Kerberjeva ustavila Sereno Williams