Stefanos Cicipas je v finalu odlično serviral in tako zaokrožil sanjski teden. Foto: Reuters
Stefanos Cicipas je v finalu odlično serviral in tako zaokrožil sanjski teden. Foto: Reuters

Obračun v hladnem in občasno tudi deževnem Monte Carlu je Cicipas začel odlično in v drugi igri prvič odvzel servis leto dni starejšemu Rusu. Rubljov po zmagah nad Rafaelom Nadalom v četrtfinalu in Casperjem Ruudom v polfinalu ni našel prave igre. Cicipas je ves čas prevladoval, prvi niz pa je bil njegov po natanko pol ure.

V drugem nizu je Rubljov v tretji igri oddal začetni udarec, v nadaljevanju ni prišel do priložnosti za brejk. V deveti igri je Cicipas zaigral zelo sproščeno in zaključil obračun po uri in 12 minutah.

"To je bil neverjeten teden zame. Morda celo najboljši v karieri. Sezona na pesku se ne bi mogla začeti bolje. To je moja najljubša podlaga. Teniški kompleks dobro poznam, saj živim v Monte Carlu. Ogledal sem si veliko finalnih obračunov v otroških letih," je pojasnil Cicipas. Njegova mati Julia Salnikova je leta 1981 v Monte Carlu osvojila turnir mladink. V žep je pospravil 251.000 evrov. Moskovčanu v uteho ostaja 150.000 evrov.

Predtem je bil Grk najboljši še dvakrat v Marseillu (2020, 2019), Estorilu (2019) in Stockholmu (2018), največji uspeh kariere pa je zmaga na zaključnem turnirju osmerice v Londonu novembra 2019. Še osemkrat je izgubil v finalih, od tega na dveh mastersih v Torontu in Madridu. Rubljov ostaja pri osmih turnirskih zmagah, v finalih pa je doživel šele tretji poraz.

Cicipas osvojil prestižni turnir v Monte Carlu

Federer potrdil nastop na Roland Garrosu
Roger Federer je potrdil, da bo po dveh letih znova nastopil na Roland Garrosu, ki bo na sporedu med 30. majem in 13. junijem. Pred tem bo nastopil še na domačem turnirju v Ženevi.
Turnir v njegovi domovini bo na sporedu med 16. in 22. majem, torej osem dni pred začetkom glavnega dela žreba OP-ja Francije.

Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev velike četverice se je marca na turnirju v katarski Dohi vrnil po več kot enoletni odsotnosti zaradi poškodbe kolena, kasneje pa je odpovedal nastop v Dubaju. 39-letni Baselčan je potrdil, da bo na peščeni podlagi nastopil tudi na mastersu v Madridu (2. - 9. maj), medtem ko bo izpustil masters v Rimu.


MONTE CARLO
(2.460.585 evrov, pesek)

Finale:
CICIPAS (GRČ/4) – RUBLJOV (RUS/6)
6:3, 6:3