Marin Ćilić bo na ponedeljkovi lestvici ATP prehitel tudi Maria Ančića. Izmed Hrvatov bo višje od njega le še Ivo Karlović. Foto: EPA
Marin Ćilić bo na ponedeljkovi lestvici ATP prehitel tudi Maria Ančića. Izmed Hrvatov bo višje od njega le še Ivo Karlović. Foto: EPA
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki je že na letošnjem turnirju v Portorožu dokazala svoj velik talent. Foto: EPA

19-letni Hrvat je že v uvodni igri odvzel servis Američanu, nato pa brez težav zadržal svoj začetni udarec do konca prvega niza. Na začetku drugega niza je Fishu uspel brejk in hitro je povedel s 3:0. Ćilić je rešil zaključno žogo in znižal na 4:5, a potem izgubil servis in niz. V odločilnem nizu je Ćilić s tremi brejki prevladoval in se veselil po uri in 54 minutah igre. Novi hrvaški up, ki je serviral 11 asov, se bo na novi lestvici ATP z 31. povzpel na 25. mesto.

Bo potrdil odlično formo tudi v New Yorku?
"Dvoboj je bil zelo napet. Oba sva imela precej vzponov in padcev v igri. V odločilnem nizu sem ujel pravi ritem. Moja samozavest je zelo narasla. Vem, da sem na pravi poti, samo nadaljevati bo treba v tem slogu. Ta teden je bil odličen. Upam, da bom naslednji teden ponovil take igre na OP ZDA v New Yorku," je bil vesel Ćilić, ki ga v 1. krogu letošnjega zadnjega turnirja za grand slam čaka Francoz Julien Benneteau.

Danka ugnala prvo nosilko
V ženskem finalu je 18-letna Caroline Wozniacki v uri in 53 minutah premagala prvo nosilko Ano Čakvetadze s 3:6, 6:4 in 6:1. To je njena druga turnirska zmaga v karieri. Prvenec je doživela pred tremi tedni v Stockholmu.

New Haven (M), finale:
(708.000 am. dolarjev, trda podlaga)
ĆILIĆ (HRV/6) - FISH (ZDA/8)
6:4, 4:6, 6:2

New Haven (Ž), finale:
(600.000 am. dolarjev, trda podlaga)
WOZNIACKI (DAN) - ČAKVETADZE (RUS/1)
3:6, 6:4, 6:1

Forrest Hills (Ž), finale:
(74.800 am. dolarjev, trda podlaga)
ŠAFAROVA (ČEŠ) - PENG (KIT)
6:4, 6:2

A. G.