Kim Clijsters je septembra sporočila, da se bo leta 2020 vrnila na teniška igrišča. V Melbournu še ne bo igrala, saj ima bolečine v kolenu. Foto: EPA
Kim Clijsters je septembra sporočila, da se bo leta 2020 vrnila na teniška igrišča. V Melbournu še ne bo igrala, saj ima bolečine v kolenu. Foto: EPA

"Z velikim razočaranjem sporočam, da ne bom nastopil na prvi izvedbi ekipnega pokala ATP, na turnirju v Adelajdi in na OP-ju Avstralije," je Pouille zapisal na Twitterju.

To pomeni, da bo Francoz izgubil veliko mest na lestvici ATP, na kateri trenutno zaseda 22. mesto, saj ne bo branil točk, ki jih je osvojil na začetku letošnjega leta. Januarja je z uvrstitvijo v polfinale enega izmed turnirjev velike četverice dosegel uspeh kariere. V polfinalu je potem izgubil proti poznejšemu zmagovalcu Novaku Đokoviću.

Clijstersova se bo vrnila šele marca
Kim Clijsters je morala za nekaj mesecev preložiti svojo tretjo vrnitev v tekmovalne arene. Znova naj bi zaigrala šele marca prihodnje leto v Monterreyu oziroma Indian Wellsu.
36-letna štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam, ki se je prvič športno upokojila 2007, nato pa še enkrat 2011, je sporočila, da ji bolečine v kolenu preprečujejo pripravo na začetek sezone, zato je vrnitev zamaknila za nekaj časa. "Še malo, pa bom nazaj," je zapisala na Twitterju.

Clijstersova je kariero dvakrat prekinila zaradi nosečnosti. Zdaj ima tri otroke, zadnji se je rodil 2016, zato se želi znova preizkusiti v poklicnem športu.

Belgijka, ki je bila prvič številka ena svetovnega tenisa 2003, nato pa znova 2011 po prvi vrnitvi v športne arene, je zmagala na 61 turnirjih WTA. Trikrat je bila najboljša na Odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku (2005, 2009, 2010), enkrat pa v Melbournu (2011).