Legendarni Gustavo Kuerten je podelil pokala v Riu. Foto: Reuters
Legendarni Gustavo Kuerten je podelil pokala v Riu. Foto: Reuters

Po zmagi na turnirju serije ATP 500 je 23-letni Srb, pot do zmage mu je s predajo polfinala olajšal tudi Aljaž Bedene, napredoval med najboljših 50 igralcev na lestvici ATP. V finalu se je zelo poznalo, da oba tekemca igrata prvič na tako pomembnem obračunu. Nervoza je bila velika. 18-letni Kanadčan, ki velja za enega največjih talentov na svetu, je kar šestkrat izgubil servis.

Srb Đere, ki je ostal brez staršev, je zelo čustveno pospremil uspeh kariere. Foto: Reuters
Srb Đere, ki je ostal brez staršev, je zelo čustveno pospremil uspeh kariere. Foto: Reuters

Đere je v čustvenem govoru naslov posvetil staršema. Mati je umrla pred sedmimi leti, oče pa pred dvema mesecema. "Nisem prepričan, da je šlo veliko tenisačev čez tako težke stvari v življenju. To je bil zame sanjski teden. Psihično sem dozorel, malenkosti me ne spravijo iz tira in to je odločilo finalni obračun," je bil vesel Srb.

Cicipas v Marseillu do drugega naslova ATP
Stefanos Cicipas je v finalu turnirja v Marseillu premagal Kazahstanca Mihaila Kukuškina s 7:5 in 7:6. Za 20-letnega Grka je to drugi naslov v karieri po Stockholmu 2018. Prvič v karieri se je zavihtel med prvih deset igralcev na svetu. Enajst let starejši Kukuškin, 50. igralec na svetu, je četrtič v karieri igral v finalu turnirjev ATP. Ostaja pri eni zmagi iz leta 2010 (Sankt Peterburg).

MARSEILLE
(744.010 evrov, trda podlaga)
Finale:
CICIPAS (GRČ/1) - KUKUŠKIN (KAZ)
7:5, 7:6

RIO DE JANEIRO
(1.937.740 am. dolarjev, pesek)
Finale:
ĐERE (SRB) - AUGER ALIASSIME (KAN)
6:3, 7:5