Gledalci na osrednjem stadionu so čakali, da dež preneha, a se jim želja ni uresničila. Vstopnice bodo lahko unovčili že v četrtek za stadion Suzanne Lenglen, saj v zadnjih štirih dneh turnir posameznikov poteka le na osrednjem igrišču. Zaradi dežja bosta v četrtek dva obračuna na tudi drugem največjem stadionu. Foto: Reuters

V Parizu je ves dan deževalo. Na zahodu francoske prestolnice, na južnem obronku obsežnega parka Bolonjskega gozda, zadnja leta izvajajo obsežno modernizacijo igrišč, glavna stadiona sta zgrajena na novo, osrednji Philippe Chatrier bo streho za primere dežja in prehude sončne pripeke dobil drugo leto.

Sascha Zverev bo skušal postati prvi Nemec v polfinalu Rolanda Garrosa po Michaelu Stichu leta 1996. Foto: Reuters

Sascha Zverev bo tako šele v četrtek v četrtfinalu izzival prvega tenisača sveta Novaka Đokovića, ki ga je premagal na zadnjem soočenju - v finalu lanske sezone v Londonu. Lanski finalist Dominic Thiem bo favorit proti Karenu Hačanovu, ki je navdušil v osmini finala proti Juanu Martinu del Potru.

Branilka pariškega naslova Simona Halep se bo prvič v karieri pomerila z Amando Anisimovo. Zmagovalka se bo v polfinalu pomerila z boljšo iz dvoboja med Ashleigh Barty in Madison Keys, Avstralka je Američanko letos že premagala v Pokalu Fed.


PARIZ
(20.060.000 evrov, pesek)

Četrtfinale (M), tabela:

ĐOKOVIĆ (SRB/1) – A. ZVEREV (NEM/5)
igrišče Philippa Chatrierja, četrtek, drugi dvoboj

THIEM (AVT/4) - HAČANOV (RUS/10)
igrišče Suzanne Lenglen, četrtek, drugi dvoboj

FEDERER (ŠVI/3) - WAWRINKA (ŠVI/24)
7:6 (4), 4:6, 7:6 (5), 6:4

NADAL (ŠPA/2) - NIŠIKORI (JAP/7)
6:1, 6:1, 6:3


Četrtfinale (Ž), tabela:
BARTY (AVS/8) - KEYS (ZDA/14)
igrišče Suzanne Lenglen, četrtek ob 12.00

HALEP (ROM/3) - ANISIMOVA (ZDA)
igrišče Philippa Chatrierja, četrtek ob 12.00

KONTA (VB/16) - STEPHENS (ZDA/7)
6:1, 6:4

VONDROUŠOVA (ČEŠ) - MARTIĆ (HRV/31)
7:6 (1), 7:5