Novak Đoković je v ključnih trenutkih prikazal najboljšo igro. Foto: Reuters
Novak Đoković je v ključnih trenutkih prikazal najboljšo igro. Foto: Reuters

Đoković prejšnji teden na poti do zmage v Madridu ni oddal niza, blestel pa je tudi ta teden, v četrtek je proti Denisu Shapovalovu in Philippu Kohlschreiberju skupaj izgubil le sedem iger.

Del Potro je v prvem nizu nizu rešil šest priložnosti za odvzem servisa. V sedmi igri je prišel do edinega brejka. Đoković je imel v deseti igri tri priložnosti za izenačenje na 5:5, a se je Argentinec vedno rešil z močnim servisom in forhendom, nato pa unovčil prvo priložnost za zmago v uvodnem nizu.

Zaključno žogo zadel z robom loparja
V drugem nizu je prvi igralec sveta povedel s 5:2, vendar se je del Potro vrnil in izsilil podaljšano igro. Velikan iz Tandila je povedel s 6:4 in imel prvo zaključno žogo na svoj servis. Dobro ga je zadel, a je nato skušal zaključiti obračun s forhendom, žogo pa je zadel z robom loparja in odletel je daleč v avt. Đoković je nanizal še tri točke zapored in glasno proslavil izenačenje na 1:1 v nizih.

Rafael Nadal v četrtfinalu turnirja v Rimu ni imel težav, v soboto pa ga čaka obračun s Stefanosom Cicipasom. Foto: Reuters
Rafael Nadal v četrtfinalu turnirja v Rimu ni imel težav, v soboto pa ga čaka obračun s Stefanosom Cicipasom. Foto: Reuters

Đoković blestel v odločilnem nizu
V odločilnem nizu se je Nole rešil v četrti igri po zaostanku s 15/40, nato pa je v peti igri odvzel servis Argentincu in prednost zanesljivo zadržal do konca. Dvoboj je zaključil z asom po treh urah in minuti teniške poslastice v hladnem vremenu na osrednjem igrišču kompleksa Foro Italico.

Nadal se lahko oddolži Cicipasu za grenak poraz v Madridu
Teden po porazu v Madridu bo imel Rafael Nadal že priložnost, da se Stefanosu Cicipasu oddolži za poraz, saj se bosta spet srečala na turnirju v Rimu. Nadal je v četrtfinalu za 19. zmago v 22. medsebojnem obračunu s 6:4 in 6:0 odpravil Fernanda Verdasca. Izkoristil je pet od osmih žog za brejk, tekmec le eno od devetih.

Cicipas je med najboljše štiri napredoval brez boja, saj je Roger Federer predal dvoboj zaradi poškodbe desne noge.

V polfinalu bomo tako videli ponovitev dvoboja prejšnjega tedna, ko je Cicipas Nadala premagal v treh nizih, v finalu pa je bil nemočen proti Novaku Đokoviću.


RIM, četrtfinale (M), tabela
(5.207.405 evrov, pesek)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - DEL POTRO (ARG/7)
4:6, 7:6 (6), 6:4

SCHWARTZMAN (ARG) - NIŠIKORI (JAP/6)
6:4, 6:2

CICIPAS (GRČ/8) - FEDERER (ŠVI/3)
b.b.

NADAL (ŠPA/2) - VERDASCO (ŠPA)
6:4, 6:0


Četrtfinale (Ž), tabela
(3.452.538 dolarjev, pesek)

BERTENS (NIZ/6) - OSAKA (JAP/1) b.b.
Naomi Osaka je predala dvoboj zaradi poškodbe palca na roki.

KONTA (VB) - VONDROUŠOVA (ČEŠ)
6:3, 3:6, 6:1

PLIŠKOVA (ČEŠ/4) - AZARENKA (BLR)
6:7, 6:2, 6:2

SAKKARI (GRČ) - MLADENOVIC (FRA)
5:7, 6:3, 6:0