Novak Đoković je prikazal najboljšo predstavo ta teden. Foto: Reuters
Novak Đoković je prikazal najboljšo predstavo ta teden. Foto: Reuters

32-letni Srb lovi peti naslov v dvorani Bercy. Še vedno upa na kakšen spodrsljaj Rafaela Nadala, saj ima še možnosti, da šestič konča leto na prvem mestu lestvice ATP.

Prvi igralec sveta je začel udarno, povedel je s 5:0 in imel na servis Grka celo tri priložnosti, da mu zaveže kravato. Ni mu uspelo, a je nato vseeno dobil niz s 6:1, ko je unovčil peto zaključno žogo.

Cicipas ni našel recepta za močne in natančne udarce Srba. V drugem nizu je v tretji in peti igri izgubil začetni udarec. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 54:30.

Srb se je oddolžil Cicipasu za poraz v četrtfinalu mastersa v Šanghaju, ko je bil Grk boljši s 3:6, 7:5 in 6:3.

Đoković odigral enega najboljših obračunov sezone
"Odigral sem edega izmed najboljših obračunov sezone. Zelo dobro sem se pripravil na dvoboj, saj sem tri tedne nazaj izgubil proti Stefanosu. Pogledal sem si videoposnetke in opazil marsikaj. Tudi v soboto ne bo lahko, saj je Dimitrov v zadnjih treh mesecih našel pravo formo. Zelo mu je pomagala zmaga nad Fedfererjem v New Yorku. Postal je samozavesten in v Parizu igra zares dobro," je pojasnil Đoković.

Denis Shapovalov je oddal le štiri igre proti ljubljencu občinstva Gaelu Monfilsa. Foto: Reuters
Denis Shapovalov je oddal le štiri igre proti ljubljencu občinstva Gaelu Monfilsa. Foto: Reuters

Berrettini zadnji udeleženec zaključnega turnirja
Gael Monfils je zamudil priložnost, da se uvrsti na zaključni turnir osmih najboljših igralcev v Londonu. Francoz je moral v četrtfinalu z 2:6 in 2:6 priznati premoč Kanadčanu Denisu Shapovalovu, ki je z zmago naredil uslugo Matteu Berrettiniju. Italijan je postal zadnji udeleženec zaključnega turnirja v O2 Areni.

Pred Italijanom so se na masters, ki se bo začel 10. novembra, že uvrstili Rafael Nadal, Novak Đoković, Roger Federer, Daniil Medvedjev, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas in Alexander Zverev.

PARIZ
(5.791.280 evrov, trda podlaga)

Četrtfinale, tabela:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - CICIPAS (GRČ/7)
6:1, 6:2
DIMITROV (BLG) - GARIN (ČIL)
6:2, 7:5
SHAPOVALOV (KAN) - MONFILS (FRA/13)
6:2, 6:2
NADAL (ŠPA/2) - TSONGA (FRA)
7:6 (4), 6:1

Đoković ekspresno odpihnil Cicipasa