Jack Sock je trenutno na 27. mestu lestvice ATP. V Riu de Janeiru je osvojil zlato medaljo v mešanih dvojicah skupaj z Bethanie Mattek Sands, med moškimi pari pa se je s Stevom Johnsonom veselil brona. Foto: Reuters
Jack Sock je trenutno na 27. mestu lestvice ATP. V Riu de Janeiru je osvojil zlato medaljo v mešanih dvojicah skupaj z Bethanie Mattek Sands, med moškimi pari pa se je s Stevom Johnsonom veselil brona. Foto: Reuters
Mihail Južni
Veteran Mihail Južni je imel velike bolečine, na igrišču je zdržal le šest iger. Foto: Reuters
Novak Đoković
Novak Đoković prvi teden ni bil veliko na igrišču, kar mu vsekakor ustreza. Foto: Reuters
Rafael Nadal
Nadal se je brez izgubljenega niza prebil v osmino finala. Foto: Reuters
Jo-Wilfried Tsonga
Jo-Wilfried Tsonga bo naslednji Sockov tekmec. Foto: Reuters
Angelique Kerber in Catherine Bellis
"CiCi" Bellis je bila nemočna proti drugi igralki sveta. Foto: Reuters
Roberta Vinci
Roberta Vinci se bo v osmini finala srečala z Lesio Curenko. Foto: Reuters
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki je nadgradila zmago nad Svetlano Kuznecovo v drugem krogu. Foto: Reuters

Hrvat, ki se je pred dvema letoma v Flushing Meadowsu veselil uspeha kariere, ko je v finalu ugnal Keija Nišikorija, tokrat ni imel svojega dne na stadionu Louisa Armstronga. V celotnem dvoboju, ki je trajal uro in 41 minut, si ni priigral nobene priložnosti za odvzem servisa.

Statistika

Sock

Čilić

Prvi servis (%)5849
Asi

7

6

Dvojne napake12
Neizsiljene napake

15

21

Winnerji2523
Osvojene točke8759
Osv. točke na mreži5/99/14
Priložnosti za brejk4/60/0

Veliko se je naučil iz poraza v Davisovem pokalu
23-letni Sock je v sedmi igri prvega niza prišel do brejka in nato v deseti igri unovčil peto zaključno žogo. Čilić je v drugem nizu v tretji in deveti igri oddal začetni udarec, v tretjem nizu pa se mu je to pripetilo v osmi igri. Hrvat ni niti približno ponovil igre iz mastersa v Cincinnatiju, kjer je v finalu ugnal olimpijskega prvaka Andyja Murrayja.

"Izpolnil sem velik cilj, zares sem se želel prebiti v drugi teden turnirja. Veliko sem se naučil iz poraza v Davisovem pokalu pred dvema mesecema v Portlandu. Mislim, da vsi Američani igramo najboljši tenis prav v New Yorku. Navijači so bili res izjemni, nosili so me po igrišču," je bil navdušen Sock.

Nole na osrednjem stadionu le 31 minut

Đoković je bil na stadionu Arthurja Asha le 31 minut. Mihail Južni je hitro izgubil uvodne tri igre, pri zaostanku z 1:4 je potreboval pomoč fizioterapevta zaradi bolečin v levi nogi. Rus ni mogel nadaljevati.

"V karieri se mi še ni zgodilo, da sem bil v drugem krogu prost, v tretjem pa sem igral le pol ure. Začel sem zelo dobro. Na igrišču sem imel pravo intenzivnost in tako moram igrati tudi v naslednjem dvoboju," je poudaril prvi igralec sveta, ki se bo v osmini finala srečal z Britancem Kylom Edmundom.
Srb je v sredo napredoval brez boja, saj je Jiri Vesely predal dvoboj zaradi poškodbe. Prvi igralec sveta je bil zelo zadovoljen, da je imel tri proste dni, saj je imel v zadnjem mesecu težave zaradi poškodbe zapestja, ukvarjal pa se je tudi z zasebnimi težavami.
Nova ekspresna zmaga Nadala
V večernem obračunu na osrednjem stadionu je Rafael Nadal s 6:1, 6:4 in 6:2 odpravil Andreja Kuznecova. Dvoboj je trajal uro in 58 minut. Španec je kar sedemkrat odvzel servis Rusu, ki je naredil 40 neizsiljenih napak. V zadnji igri dvoboje je Nadal navdušil gledalce s spektakularnim lobom, žogico je zadel med nogama, ko je tekel nazaj in bil s hrbtom obrnjen proti mreži. V uvodnih treh krogih je "Rafa" izgubil le 20 iger. V nedeljo ga čaka Lucas Pouille, ki je v petih nizih premagal Roberta Bautisto Aguta.
Tsonga z odličnimi servisi ugnal Andersona
Jo-Wilfried Tsonga je izločil Kevina Andersona s 6:3, 6:4 in 7:6. Francoz ni niti enkrat izgubil servisa. V prvem nizu mu je ključni brejk uspel v šesti igri, v drugem nizu v tretji igri, podaljšano igro tretjega niza pa je dobil s 7:4. Dvoboj na igrišču Grandstand je trajal dve uri in 50 minut. Oba igralca sta servirala 13 asov, Tsonga je unovčil dve izmed 15 priložnosti za odvzem servisa, Anderson pa ni izkoristil nobene izmed sedmih.

Rezultate dvobojev lahko v živo spremljate z mobilno aplikacijo RTV Šport


Kvitova bo izzvala Kerberjevo
V osmini finala Angelique Kerber in Petra Kvitova. Nemka je v nočnem dvoboju s 6:1 in 6:1 ugnala ameriško najstnico Catherine Bellis. Dvoboj je trajal le 55 minut. Priljubljena "CiCi" je kar šestkrat izgubila servis v svojem prvem nastopu pod reflektorji največjega stadiona na svetu. Dvakratna wimbledonska zmagovalka Kvitova je bila s 6:3 in 6:4 boljša od Eline Svitoline.
Vincijeva blesti v New Yorku

Sedma nosilka Roberta Vinci je premagala Carino Witthöft s 6:0, 5:7 in 6:3 in se uvrstila v osmino finala. Italijanka se je lani senzacionalno prebila vse do finala na odprtem prvenstvu Združenih držav Amerike, potem ko je v polfinalu izločila favorizirano Sereno Williams. V finalu je klonila proti zdaj že tekmovalno upokojeni rojakinji Flavii Pennetti.

Sevastova še naprej preseneča

Prvič v karieri je v osmino finala v New Yorku napredovala Anastasija Sevastova, potem ko je s 6:4 in 6:1 izločila Ukrajinko Katerino Bondarenko. Latvijka nadaljuje nepričakovani pohod, ki ga je zaznamovala presenetljiva zmaga nad tretjo nosilko Garbine Muguruza v 2. krogu. 48. igralka sveta je leta 2013 zaradi poškodb začasno prekinila kariero, zdaj pa je izenačila rekordno uvrstitev na turnirjih za grand slam, saj se je leta 2011 na OP-ju Avstralije prav tako prebila do osmine finala.

Wozniackijeva kljub vreščanju Romunke do gladke zmage
Caroline Wozniacki je s 6:3 in 6:1 ugnala Romunko Monico Niculescu. Danka se je na zadnjem grand slamu sezone uvrstila v finale v letih 2009 in 2014. Wozniackijeva, ki je med odsotnostjo zaradi poškodbe gležnja zdrsnila na 74. mesto, se je med dvobojem pritoževala nad prehudim vreščanjem, ki ga je proizvedla njena tekmica vsakič, ko je udarila žogico.

Velika vrnitev Keysove
Danka se bo v nedeljo srečala z Madison Keys. Američanka je po hudem boju ugnala Naomi Osako s 7:5, 4:6 in 7:6. Japonka je v odločilnem nizu zapravila vodstvo s 5:1. V podaljšani igri je Američanka blestela (7:3).
Srebotnikova in Klepačeva v osmini finala
Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta se uvrstili v osmino finala turnirja dvojic. V drugem krogu sta 13. nosilki premagali avstralsko-rusko kombinacijo Daria Gavrilova/Darja Kasatkina s 6:1, 2:6 in 7:5.

NEW YORK, 3. krog (M), tabela
(18.162.000 am. dolarjev, trda podlaga)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - JUŽNI (RUS)
4:2, b.b.
EDMUND (VB) - ISNER (ZDA/20)
6:4, 3:6, 6:2, 7:6 (5)
TSONGA (FRA/9) - ANDERSON (JAR/23)
6:3, 6:4, 7:6 (4)
SOCK (ZDA/26) - ČILIĆ (HRV/7)
6:4, 6:3, 6:3
NADAL (ŠPA/4) - KUZNECOV (RUS)
6:1, 6:4, 6:2
POUILLE (FRA/24) - BAUTISTA AGUT (ŠPA/15)
6:3, 5:7, 6:2, 5:7, 6:1
MONFILS (FRA/10) - ALMAGRO (ŠPA)
6:4, 6:2, 6:4
BAGHDATIS (CIP) - R. HARRISON (ZDA)
6:3, 7:6 (4), 1:6, 6:1


THIEM (AVT/8) - CARRENO BUSTA (ŠPA)

FERRER (ŠPA/11) - DEL POTRO (ARG)

KYRGIOS (CIP/14) - MARČENKO (UKR)

WAWRINKA (ŠVI/3) - EVANS (VB)

NIŠIKORI (JAP/6) - MAHUT (FRA)

KARLOVIĆ (HRV/21) - DONALDSON (ZDA)

DIMITROV (BLG/22) - SOUSA (POR)

MURRAY (VB/2) - LORENZI (ITA)



3. krog (Ž), tabela:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - LARSSON (ŠVE)

ŠVEDOVA (KAZ) - ŽANG (KIT)

SUAREZ NAVARRO (ŠPA/11) - VESNINA (RUS/19)

HALEP (ROM/5) - BABOS (MAD/31)

A. RADWANSKA (POL/4) - GARCIA (FRA/25)

KONJUH (HRV) - LEPCHENKO (ZDA)

PLIŠKOVA ČEŠ/10 - PAVLJUČENKOVA (RUS/17)

V. WILLIAMS (ZDA/6) - SIEGEMUND (NEM/26)

KEYS (ZDA/8) - OSAKA (JAP)
7:5, 4:6, 7:6 (3)
WOZNIACKI (DAN) - NICULESCU (ROM)
6:3, 6:1
KONTA (VB/6) - BENCIC (ŠVI/24)
6:2, 6:1
SEVASTOVA (LAT) - BONDARENKO (UKR)
6:4, 6:1
VINCI (ITA/7) - WITTHÖFT (NEM)
6:0, 5:7, 6:1
CURENKO (UKR) - CIBULKOVA (SLK/12)
3:6, 6:3, 6:4
KVITOVA (ČEŠ/14) - SVITOLINA (UKR/22)
6:3, 6:4
KERBER (NEM/2) - BELLIS (ZDA)
6:1, 6:1