Alexander Zverev in Roger Federer sta Evropi priigrala tretjo točko. Foto: Reuters
Alexander Zverev in Roger Federer sta Evropi priigrala tretjo točko. Foto: Reuters

V uvodnem obračunu v razprodani dvorani Palexpo je Dominic Thiem premagal Denisa Shapovalova s 6:4, 5:7 in 13:11. Odločilni niz je bil dramatičen. Pri izidu 1:1 je na sporedu podaljšana igra do desete točke. Shapovalov je povedel z 9:7 in nato še z 10:9, zapravil je tri zaključne žoge in Avstrijec je zmagal s 13:11.

Jack Sock je z odlično igro priigral prvo točko ekipi Sveta. Foto: Reuters
Jack Sock je z odlično igro priigral prvo točko ekipi Sveta. Foto: Reuters

Sock blestel proti Fogniniju
V drugem obračunu uvodnega dne je Jack Sock ugnal Fabia Fogninija s 6:1 in 7:6. Kapetan ekipe Sveta John McEnroe je bil navdušen nad igro Socka, ki je počival kar pol leta zaradi zlomljenega prsta.

"Vsi so kar malce presenečeni, ker sem dobil posamičen obračun. Po operaciji februarja nisem igral kar šest mesecev. Res sem imel veliko energije," je pojasnil Sock, ki se je veselil šeste zmage na Laverjevem pokalu v devetem obračunu.

Roger Federer in Rafael Nadal sta sproščeno spremljala uvodne tri obračune. Foto: Reuters
Roger Federer in Rafael Nadal sta sproščeno spremljala uvodne tri obračune. Foto: Reuters

Odličen zaključek Cicipasa
V tretjem dvoboju je Stefanos Cicipas po hudem boju premagal Taylorja Fritza s 6:2, 1:6 in 10:7. Američan je povedel s 7:6 v podaljšani igri tretjega niza, nato pa je Grk osvojil zadnje štiri točke.

Federer in Zverev dobila obračun dvojic
Prvi dan je tradicionalno zaključil dvoboj dvojic. Roger Federer in Alexander Zverev sta po uri in 37 minut ugnala Shapovalova in Socka s 6:3 in 7:5. Kanadčan in AMeričan sta imela v drugem nizu prvi vodstvu s 5:4 kar pet zaključnih žog za izenačenje na 1:1 v nizih na servis Zvereva, ki pa se je rešil. V enajsti igri sta Federer in Zverev prišla do ključnega odvzema servisa in švicarski veteran je na svoj servis potrdil zmago.

Laverjev pokal se bo nadaljeval v soboto in nedeljo, ko bodo zmage še pomembnejše. V soboto bodo vredne dve točki, zadnji dan pa celo tri.

Thiem rešil tri zaključne žoge in priigral prvo točko Evropi

Laverjev pokal, Ženeva:
EVROPA - SVET 3:1

Prvi dan:
Thiem - Shapovalov 6:4, 5:7, 13:11
Fognini - Sock 1:6, 6:7 (3)
Cicipas - Fritz 6:2, 1:6, 10:7
Federer/A. Zverev -
Shapovalov/Sock 6:3, 7:5

Zmage prvi dan so vredne eno točko, drugi dan dve, zadnji dan pa tri. Zmagala bo ekipa, ki bo prva osvojila 13 točk.

Evropa proti Svetu vodi s 3:1