Roger Federer je vse bližje uvrstitvi v London. Foto: EPA
Roger Federer je vse bližje uvrstitvi v London. Foto: EPA
Serena Williams
Serena Williams je zanesljivo prišla do druge zmage v turški prestolnici. Foto: EPA

32-letni Švicar je v uvodnem nizu delal preveč napak, izkoristil ni nobene izmed treh priložnosti za odvzem servisa. Uzbekistanec je v peti igri unovčil napake Federerja in prednost zadržal do konca uvodnega niza.

V drugem nizu se je 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam prebudil, odvzel je servis Istominu in izenačil na 1:1 v nizih. Najboljšo igro je prikazal v odločilnem nizu, ko je popolnoma nadigral 48. igralca sveta.

Berdych peti igralec na sklepnem turnirju
Tomaš Berdych si je kljub porazu v prvem krogu v Baslu zagotovil mesto na sklepnem turnirju najboljše osmerice v Londonu. Čeh se je pridružil Rafaelu Nadalu, Novaku Đokoviću, Davidu Ferrerju in Juanu Del Potru, Andy Murray, ki se je prav tako uvrstil na sklepni turnir, pa je zaradi poškodbe nastop odpovedal.

"Zame je to vedno eden izmed ciljev in počaščen sem, da sem se uvrstil nanj. Lepo je biti del tega. Je teniško slavje za osmerico igralcev," je dejal Berdych, ki je v Baslu izpadel proti Hrvatu Ivu Karloviću.
Jankovićeva presenetila Azarenko
Na zaključnem turnirju WTA je Serena Williams dosegla še drugo zmago in si praktično že zagotovila uvrstitev v polfinale. V rdeči skupini je premagala Poljakinjo Agnieszko Radwansko s 6:2 in 6:4.

V beli skupini je Kitajka Na Li ugnala Italijanko Saro Errani s 6:3 in 7:6, za presenečenje dneva pa je poskrbela Srbkinja Jelena Janković, ki je premagala drugo igralko sveta Viktorijo Azarenko s 6:4 in 6:3.
Rusinje močno oslabljene v finalu pokala Fed
Kapetan ruske teniške reprezentance Šamil Tarpišev je imel hude težave pri sestavi ekipe, ki bo 2. in 3. novembra igrala finale Pokala Fed proti Italiji. Nastop so odpovedale vse najboljše igralke. Prvi lopar bo zdaj Aleksandra Panova, šele 138. igralka z lestvice WTA.

Rusija ima med prvimi tridesetimi igralkami na svetu šest predstavnic, bolje uvrščenih od Panove pa je še pet. Anastazija Pavljučenkova, Marija Kirilenko in Jelena Vesnina bodo v času finala nastopile na turnirju WTA v Sofiji, Marija Šarapova je udeležbo odpovedala zaradi poškodbe, Svetlana Kuznecova iz osebnih razlogov, Jekaterina Makarova in Nadja Petrova pa sta se reprezentanci odpovedali že pred časom.

Tarpišev je v ekipo poleg Panove povabil še Aliso Klejbanovo (186.), Irino Kromačevo (231.) in Margarito Gasparijan (317.).

Italijanke z vsemi močmi
Italijanke so tako velike favoritinje za slavje v Cagliariju in četrto lovoriko v zgodovini. Igrale bodo Sara Errani (7.), Roberta Vinci (13.), Flavia Pennetta (31.) in Karin Knapp (41.).

BASEL, osmina finala, tabela
(1.988.835 evrov, trda podlaga)

DEL POTRO (ARG/1) - BAGHDATIS (CIP)

MATHIEU (FRA) - LLODRA (FRA)

ROGER VASSELIN (FRA) - KAMKE (NEM)

KUBOT (POL) - BRANDS (NEM)

DIMITROV (BLG/8) - DOLGOPOLOV (UKR)

FEDERER (ŠVI/3) - ISTOMIN (UZB)
4:6, 6:3, 6:2
NIŠIKORI (JAP/6) - DODIG (HRV)

POSPISIL (KAN) - KARLOVIĆ (HRV)



CARIGRAD, sklepni turnir WTA, bela skupina
(6.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

LI (KIT/4) - ERRANI (ITA/6)
6:3, 7:6 (5)

JANKOVIĆ (SRB/7) - AZARENKA (BLR/2)
6:4, 6:3

Lestvica:                          
JANKOVIĆ             2  1 0  2:0  1
LI                   1  1 0  2:0  1
AZARENKA             2  1 1  2:2  1
ERRANI               2  0 2  0:4  0



Rdeča skupina:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - A. RADWANSKA (POL/3)
6:2, 6:4

Lestvica:                          
S. WILLIAMS          2  2 0  4:0  2
KVITOVA              1  1 0  2:0  1
KERBER               1  0 1  0:2  0
A. RADWANSKA         2  0 2  0:4  0