Roger Federer po zmagi na uvodnem dvoboju v Londonu. Foto: Reuters
Roger Federer po zmagi na uvodnem dvoboju v Londonu. Foto: Reuters

Za zmago se je moral Švicar sicer kar pošteno potruditi. V prvem nizu je že v uvodni igri nasprotniku odvzel začetni udarec in prednost uspešno zadržal do konca niza, zmago v drugem pa je odločila šele podaljšana igra, v kateri je imel zimzeleni veteran mirnejšo roko, zmagal je s 7:6 (4).

Švicar izkoristil svoje izkušnje
Federer je v prvem nizu izkoristil nemirnost 25-letnega Socka, ki letos prvič nastopa na zaključnem turnirju. Odvzel mu je servis in povedel z 2:0. Sock se je v nadaljevanju niza hitro pobral, zaigral je precej bolje, z neustavljivimi forhendi je dobival točke, a zaostanka mu ni uspelo stopiti. Mrtvi tek se je nadaljeval tudi v drugem nizu. Šele v 7. igri si je Federer uspel priigrati dve priložnosti za odvzem začetnega udarca, vendar je obe zapravil. Sock se je ves čas reševal, zmagovalca niza je odločil tajbrejk, v katerem je 36-letnik iz Basla unovčil vse svoje izkušnje. Povedel je s 4:2, dvoboja je bilo konec, ko je Sock žogico z bekhendom poslal zunaj meja igrišča.

To je bila za Federerja jubilejna 50. zmaga v sezoni in četrta proti Socku. Najuspešnejši tenisač vseh časov v Londonu sicer lahko letos osmič v zgodovini osvoji sklepni turnir sezone.

Na drugem dvoboju pa je bil Alexander Zverev boljši od Hrvata Marina Čilića s 6:4, 3:6 in 6:4.

Skupina Boris Becker je nastopila danes, jutri pa bo priložnost v dvorani O2 dobila še skupina Pete Sampras. Ob 15. uri bosta igrala Avstrijec Dominic Thiem in Bolgar Grigor Dimitrov, zvečer ob 21.00 pa Španec Rafael Nadal ter Belgijec David Goffin.

Zaključni turnir serije ATP, London
(8.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Skupina Boris Becker:
FEDERER (ŠVI/2) - SOCK (ZDA/8)
6:4, 7:6 (4)

A. ZVEREV (NEM/3) - ČILIĆ (HRV/5)
6:4, 3:6, 6:4


Skupina Pete Sampras, pon. ob 15.00:
THIEM (AVT/4) - DIMITROV (BLG/ 6)

Ob 21.00:
NADAL (ŠPA/1) - GOFFIN (BEL/7)