Roger Federer je že desetič v karieri dobil vse dvoboje predtekmovanja na zaključnem teniškem mastersu. Foto: Reuters
Roger Federer je že desetič v karieri dobil vse dvoboje predtekmovanja na zaključnem teniškem mastersu. Foto: Reuters
Federerja izgubljeni prvi niz ni zmedel

Čilić je bil v Londonu že pred obračunom s Federerjem brez možnosti za polfinale, a je na začetku pokazal odličen tenis. Potem ko je ubranil vse štiri Federerjeve žoge za brejk, je niz dobil v podaljšani igri z izidom 7:5. V drugem nizu je Federerju uspel brejk v 10. igri za zmago s 6:4. Zadnji niz je minil v znamenju Švicarjeve premoči, tekmecu je vzel servis v drugi in šesti igri.

Federer je že desetič na zaključnem teniškem mastersu neporažen po predtekmovanju. "V prvem nizu nisem bil najboljši, potem pa sem ujel pravi ritem. Res je, da sem bil že prej uvrščen v polfinale, morda sem bil prav zato celo preveč sproščen. Potem sem si rekel, da si ne smem privoščiti takšnega pristopa, in bilo je precej bolje," je po dvoboju dejal Švicar, ki je dobil osmega od devetih medsebojnih obračunov s Čilićem.

V večernem dvoboju sta se pomerila Nemec Alexander Zverev in Američan Jack Sock, ki sta tako v neposrednem obračunu odločala o drugem mestu in s tem vozovnici za polfinale. Končalo se je po treh nizih, prvega je s 6:4 dobil Sock, drugega pa precej bolj gladko, ko je povedel s 5:0, s 6:1 Zverev. V odločilnem tretjem je bolje kazalo Američanu, saj je že vodil s 4:1, toda Nemec se je z odvzemom servisa približal na 3:4, nato pa izenačil na 4:4. Toda zatem je spet popustil, po dvojni napaki pa je imel Sock že prvo zaključno žogico, ki jo je tudi izkoristil za 6:4 v odločilnem nizu.

ZAKLJUČNI TURNIR SERIJE ATP - LONDON
(8.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Skupina Boris Becker:
FEDERER (ŠVI/2) - ČILIĆ (HRV/5)
6:7 (5), 6:4, 6:1

SOCK (ZDA/8) - A. ZVEREV (NEM/3)
6:4, 1:6, 6:4

Lestvica:                            
FEDERER *       3  3 0  6:2  3 točke 
SOCK *          3  2 1  4:4  2       
ZVEREV          3  1 2  4:5  1       
ČILIĆ           3  0 3  3:6  0       
                                     
            * - v polfinalu          
Federerja izgubljeni prvi niz ni zmedel