David Ferrer se je drugič prebil v polfinale OP ZDA. Prvič mu je to uspelo leta 2007, ko ga je zaustavil Novak Đoković. Foto: EPA
David Ferrer se je drugič prebil v polfinale OP ZDA. Prvič mu je to uspelo leta 2007, ko ga je zaustavil Novak Đoković. Foto: EPA
Janko Tipsarević
Janko Tipsarević je v odločilnem nizu padel in se poškodoval. Foto: EPA
Sean Connery
Na osrednjem igrišču je užival tudi filmski igralec Sean Connery. Foto: EPA
Novak Đoković
Novak Đoković se je brez izgubljenega niza prebil v polfinale, že v svojega desetega zaporednega na turnirjih za grand slam. Foto: Reuters

Tipsarević je začel sijajno, saj mu je že v uvodni igri uspel odvzem servisa. Ferrer se je v nadaljevanju prvega niza prebudil, v četrti in šesti igri je odvzel servis Srbu in dobil prvi niz po 36 minutah.

"Tipsi" prevzel pobudo
V drugem nizu sta oba igralca zadržala začetne udarce in odločala je podaljšana igra. "Tipsi" je povedel s 4:1 in 6:3, a je Ferrer znižal na 6:5, nato pa je Srb z močnim forhendom izenačil na 1:1 v nizih. V tretjem nizu je bil Tipsarević izjemen, nanizal je pet iger zapored, v peti in sedmi igri je odvzel servis Ferrerju. V četrtem nizu je Španec v osmi igri prišel do ključnega brejka.

Padec zaustavil pohod Srba
Odločilni niz je bolje začel "Tipsi", ki je hitro povedel s 3:0, v šesti igri pa je nerodno padel in potreboval kar nekaj časa, da je prišel k sebi. Ferrer je nanizal tri igre zapored in izenačil na 4:4. V deveti igri je Tipsarević moral vzeti odmor, na igrišče je prišel fizioterapevt, saj je imel Srb težave z dimljami. Rešil se je v podaljšano igro, ki jo je Ferrer dobil s 7:4.

"Težko najdem prave besede. To je bil zelo čustven obračun, Janko je izjemen borec. Tudi on bi si zaslužil zmago," je dejal Ferrer, ki je serviral 15 asov in naredil šest dvojnih napak. Končno razmerje v točkah je bilo 173:159 v korist Ferrerja. Dvoboj je trajal štiri ure in pol.

Le na videz lahko delo za Đokovića
Novak Đoković
je s 6:2, 7:6 in 6:4 izločil Juana Martina Del Potra. Branilec naslova je igral odlično, vseeno pa se je moral (bolj kot kaže izid) zelo potruditi za polfinale. To je bil res tenis na vrhunski ravni. Drugi niz je trajal 84 minut, od tega dvanajsta igra kar 17 minut. 23-letni Del Potro je takrat ubranil tri zaključne žoge in izsilil podaljšano igro. Srbski igralec je blestel pri igri z osnovne črte, imel je izjemno zanesljiv prvi servis, tekmecu pa je dovolil, da je izkoristil le eno žogo za brejk.

"Čeprav sem zmagal v treh nizih, je šlo na tesno. Del Potro je odličen igralec. V drugem nizu sem imel tudi nekaj sreče, da sem povedel z 2:0, saj je odigral nekaj izjemnih točk," je povedal Đoković, medtem ko Del Potru ni preostalo drugega, kot da je priznal premoč: "To je bilo preveč zame. Mislim, da je favorit za zmago na letošnjem turnirju."

Četrtfinale, tabela:
BERDYCH (ČEŠ/6) - FEDERER (ŠVI/1)
7:6 (1), 6:4, 3:6, 6:3

MURRAY (VB/3) - ČILIĆ (HRV/12)
3:6, 7:6 (4), 6:2, 6:0

FERRER (ŠPA/4) - TIPSAREVIĆ (SRB/8)
6:3, 6:7 (5), 2:6, 6:3, 7:6 (4)

ĐOKOVIĆ (SRB/2) - DEL POTRO (ARG/7)
6:2, 7:6 (3), 6:4