Dinari Safini turnir v Portorožu služi kot priprava za zadnji grand slam sezone v New Yorku. Foto: MMC RTV SLO
Dinari Safini turnir v Portorožu služi kot priprava za zadnji grand slam sezone v New Yorku. Foto: MMC RTV SLO
Sara Errani
27. julija 2008 je Sara Errani takole dvignila portoroško lovoriko. Tokratna zmaga bi bila mnogo večji podvig. Foto: MMC RTV SLO
V finalu Safina proti branilki naslova

Safina, prva igralka sveta, je proti Italijanki Alberti Brianti slavila s 6:4 in 6:3. Do prednosti je prišla z brejkom v 4. igri. Briantijeva ji je vrnila milo za drago v 9. igri, ko je znižala na 5:4. To je očitno razjezilo 23-letno Moskovčanko, ki je nasprotnici takoj odvzela servis in niz po 46 minutah odločila v svojo korist. Tudi v 2. nizu se je 29-letna Briantijeva pogumna borila, a je Safina vse njene upe razblinila z dvema brejkoma zapored. Dvoboj je trajal 95 minut.

V Stuttgartu 6:1 in 6:0 za Safino
"Tekmica je dobro igrala, a tudi sama sem imela kar nekaj priložnosti, da bi še hitreje zaključevala točke, vendar jih nisem dobro izkoristila. V celoti gledano sem s svojo igro zelo zadovoljna. Dobro je, da mi je spet uspelo dvoboj dobiti že po dveh nizih, saj imam tako dovolj časa, da se v miru pripravim na nedeljski finale," je dejala Safina, ki se je z Erranijevo letos že pomerila. V 1. krogu Stuttgarta jo je odpihnila s 6:1 in 6:0.

22-letna Erranijeva, branilka naslova, je 19-letni Švicarki Stefanie Vögele prepustila le tri igre. Prvi niz je z dvema brejkoma dobila po 33 minutah igre. Vögelejeva je drugega začela z odvzemom servisa nasprotnici, na kar je Italijanka odgovorila s tremi brejki zapored za 5:2 in dvoboja je bilo praktično konec. Švicarka je napravila kar 38 neizsiljenih napak.

Errani: Nimam česa izgubiti
"Dvoboja s Safino se že zelo veselim. Nimam česa izgubiti. Moja igra je dobra, zato sem prepričana, da bo finalna tekma zelo zanimiva, saj sem precej pridobila tudi na samozavesti," je pred finalom optimistična Erranijeva.

PORTOROŽ
(220.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Polfinale:
SAFINA (RUS/1) - BRIANTI (ITA)
6:4, 6:3

ERRANI (ITA/5) - VÖGELE (ŠVI)
6:1, 6:2

Dvojice, finale:
GÖRGES/UHLIROVA (NEM/ČEŠ/3) -
PIN/ZAKOPALOVA (FRA/ČEŠ)
6:4, 6:2

V finalu Safina proti branilki naslova