Roger Federer je takole poljubil pokal za zmagovalca domačega turnirja v Baslu. Foto: Reuters
Roger Federer je takole poljubil pokal za zmagovalca domačega turnirja v Baslu. Foto: Reuters

Dvoboj je trajal uro in 55 minut. Federer je serviral šest asov, Djoković štiri. Švicar je storil dve dvojni napaki več (2), po prvem servisu je dobil 80-odstotkov točk (Djoković "le" 65-odstotkov). V osvojenih točkah je bilo 87:79.

Švicar dobil 17. medsebojni obračun
Najboljši tenisač vseh časov je Djokoviću odvzel servis v tretji igri, potem ko Srb ni našel odgovora na sloviti Švicarjev forhend. Drugi niz je odprl "Nole" in že v drugi igri odvzel servis domačinu, ki je napravil dve zaporedni neizsiljeni napaki. V tretjem nizu pa je nato Djoković popolnoma odpovedal, Švicar mu je odvzel servis v četrti in v šesti igri ter z bekhendom zasluženo osvojil turnir v rojstnem Baslu. V medsebojnih obračunih zdaj vodi z 11:6.

Djoković: Roger je pač najboljši
"Proti Rogerju ne dobiš veliko priložnosti," je po dvoboju dejal Djoković. Nadaljeval je: "Na začetku tretjega niza sem izgubil nekaj ostrine, poti nazaj več ni bilo." 29-letni zmagovalec turnija, na katerem je v mladosti pobiral žogice, je osvojil še svoj 65. turnir v karieri, s čimer po osvojenih turnirjih ni več izenačen s Petom Samprasom. "Roger je pač najboljši tenisač na svetu in to dokazujejo tudi rezultati," je sklenil 23-letni Srb.