Koncertiranje na Australian Opnu je za avstralske glasbenike velika čast, pa čeprav je glasba le glasbena kulisa tenisu. Foto: RTV SLO/M. T.
Koncertiranje na Australian Opnu je za avstralske glasbenike velika čast, pa čeprav je glasba le glasbena kulisa tenisu. Foto: RTV SLO/M. T.

Ne le zato, ker se ob potovanju v Avstralijo skoraj spodobi obiskati Australian Open, če imaš že srečo, da si v Melbournu takrat, ko je na sporedu, ampak tudi zaradi opazovanja, kako mora biti pripravljen vrhunski športni dogodek. Na enem izmed štirih največjih teniških turnirjev se prepletata vrhunski tenis in zabava, Avstralci pa ne pozabljajo niti na zgodovino in največje zmagovalce turnirja.



M. T.












Kuliso dvobojem v Melbournu postavljajo bližnji nebotičniki. Foto: RTV SLO/M. T.
Pokrivala in dolgi rokavi so obvezna oprema za tiste, ki se nimajo časa skoraj nenehno mazati s sončnimi kremami. Foto: RTV SLO/M. T.
Po končanem dvoboju se spodobi gledalcem zahvaliti za bučno spodbujanje. Foto: RTV SLO/M. T.
Tudi Katarina Srebotnik je 23. 1. stopila na eno izmed petih glavnih melbournskih igrišč. Foto: RTV SLO/M. T.
Kljub hudemu boju - tudi pod slovensko zastavo - pa se je morala po koncu dvoboja preseliti med gledalce Australian Opna. Foto: RTV SLO/M. T.
Na posebnem semaforju so napisani vsi dvoboji dneva, ki prikazujejo tudi ažurne izide. Foto: RTV SLO/M. T.
V aleji slavnih so svoje doprsne kipe dobili največji zmagovalci; prav vsi zmagovalci turnirja, ki ga Avstralci prirejajo od leta 1905, pa so navedeni na posebnem seznamu v Melbourne Parku. Foto: RTV SLO/M. T.
Vedno živahno je tudi na prostoru za piknik, kjer si je mogoče odpočiti od tenisa - pa čeprav samo od gledanja, ne od igranja. Foto: RTV SLO/M. T.
K lažji orientaciji med več kot 30 teniškimi igrišči in številnimi prizorišči za spremljevalne prireditve pripomorejo tudi smerokazi. Foto: RTV SLO/M. T.
Na programu je tudi dajanje avtogramov; 23. januarja se je podpisoval in smehljal v fotoaparate mladi up Novak Djokovic. Foto: RTV SLO/M. T.
Dogajanje v Melbourne Parku zna ob številnih nastopajočih popestriti tudi akrobat, ki ima med rekviziti teniške žogice. Foto: RTV SLO/M. T.